Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2008 19:45 - Премиерът към млади социалисти: Докато си на власт, мисли за финала
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
0



Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев обеща на младите социалисти да бъдат взети предвид вижданията им за управлението, а той от своя страна им сподели рецепти за “успешна политика и за добър политик”. Късно в неделя Станишев се включи в двудневния младежки форум на БСП “Запознай се с нашите” – т.е. с идеите им какво и как може да се направи за България и как да бъдат привлечени повече млади хора в управлението.

“Политиката не е благодарно нещо, особено в България. Няма да има само рози, а и много атаки”, каза премиерът пред форума, след като изслуша дискусията, водена от журналиста Ники Кънчев с участието на социолога Кольо Колев. Той направи историческа ретроспекция и даде пример с политици като Стефан Стамболов, Димитър Петков, Александър Стамболийски, които заради участието си в политиката губят живота си. “Ами Андрей Луканов, който също бе застрелян”, припомни Станишев и коментира, че “винаги политиците в личен план минават през голямо разочарование”.

Той препоръча на онези, които имат намерение да участват във властта, “да помнят за финала” и да правят така, че “след него да не ви е срам”. Като заяви, че “политиката е изкуство на възможностите”, лидерът на левицата призова “да не се отстъпва от идеите и възгледите”, тъй като е “много лесно да се плъзнеш по конюнктурата.”

“Недейте да се правите и на прекалени светци, защото това рано или късно ще се разкрие и от светец ще се окажете дявол”, посъветва още Станишев. Според него политикът не трябва да е “високомерен”, но и да не се прави на месия. “Парадирането с богатство не е добро нещо за политиците”, каза още той.

Относно задължителното гласуване, за което настоява коалиционния му партньор НДСВ, Станишев коментира, че е “против задължителността на демокрацията.” В същото време обаче каза, че българите трябва да участват в избори, тъй като независимо за кого пускат бюлетина, заявяват някаква позиция.

Всяка от настоящите партии има за какво да бъде критикувана, но трябва да се даде отпор на безпринципното говорене и безпринципната политика, защото “простащината и скандалното говорене надделяват в българската политика”, допълни премиерът.

По повод обвинения дори и в средите на БСП, че не води лява политика, Станишев се защити, че политиката му не е “дясно-центристка, а прагматична.” Лично той предпочитал да залага на “малките крачки напред”, за да не се провали.

Друга препоръка към младите червени, бе “нещата трябва да се казват по достъпен, разбираем език.” Като пример за израстването си като политик, той даде първото си телевизионно интервю по проблемите на Косово. “Такова дърво бях”, каза с усмивка той, но после окуражи съпартийците си, че опитът се трупа с години. “Важното е да казвате добре това, което мислите и да назовавате нещата с истинските им имена”, заключи Станишев.

Съпратиецът му и депутат Кирил Добрев, който организира двудневната среща в Пловдив, заяви в понеделник, че те “пишат сценарий за властта”. Станишев отвърна, че “ще разчита на потенциала” на младите в БСП и в бъдеще.

image DJ Станишев миксира на Бузлуджа`2008

Караоке и сръбска чалга

Станишев се включи и в младежкото парти, организирано в палатите на Пловдивския панаир. В огромната зала, където бе направена и сцена, той се весели до малките часове в нощта срещу понеделник. Откри и караоке надпреварата, като изпълни две песни – “Една българска роза” и хитът на Бийтълс “Когато бъда на 64 г.”. Въпреки недотам добрите гласови умения, Станишев не се отказа и цялата вечер се включваше ту в хората, ту в по-съвременните изпълнения.

Гвоздеят на вечерта бе качването на сцената на Кирил Добрев, Антон Кутев и Ивелин Николов, които пяха македонската “Ако умра ил загина”.



Тагове:   млади,   мисли,   власт,   социалисти,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13051054
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930