Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2008 12:31 - Депутатите се наградиха с по 2 000 лв за добре свършена работа
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 5618 Коментари: 21 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Почти едновременно депутатите отхвърлиха предложението за фонд ин-витро и си гласуваха премии за Коледа. Всеки депутат ще получи около 2 000 лв отгоре, а нещо ще остане и за чиновниците. За раздаването на парите има законно основание, защото става дума за икономии в Народното събрание - предимно глоби за неизвинени отсъствия в залата и нереализирани плащания за експерти.

В мотивите на подкомисията по отчетност на публичния сектор, заседавала в понеделник, са вписани изпълнени за страната приоритетни задачи в законодателната програма. Описва се и свършеното: приети 141 закона, участие в 128 пленарни заседания и в 485 сбирки на комисии, участие с 643 въпроса и 322 питания в парламентарен контрол.

След този факт телевизиите не закъсняха да покажат почти празната пленарна зала по време на заседание. Парламентарният контрол също обичайно протича в камерна обстановка. Това, впрочем, не е минало незабелязано, защото глобите и несъстоятелите се експертни оценки възлизат на 1 730 000 лв. Ако не ги изхарчат, депутатите трябва да връщат в бюджета 60% от тях.

Какво ли е да ги върнат наистина?

  Подкомисията реши, че няма законова пречка за премии, но не ние взимаме политическото решение за тях, обясни независимата Мария Капон. Тя напомни, че откакто е депутат, дарява заплатата си за Пловдив, откъдето е депутат. Тя поддържа зелен телефон за онкоболните и логопедичен детски кабинет.

Малко изпреварващо председателят на Парламента Георги Пирински зае защитна позиция, отговаряйки на тв предаване на столична телевизия, но думите му спокойно могат да се цитират и в следващите дни, защото вече всички медии разнищват депутатската благина. Той каза, че охулването на Парламента е лишено от морал и накърнява интересите на всеки гражданин и е обезпокоен от посланията в медии, които нагнетяват общественото мнение и поставят Парламента под абсолютно незаслужена отрицателна оценка- нещо повече, той определи като пряка заплаха за нормалното функциониране на държавата това, което се прави през последните дни.

През последните дни се протестира на много места и по много поводи. През последните дни мнозина разбраха, че няма да получат 13-та заплата. През последните дни депутатите си подариха 13-та заплата. Това е, което се случва в общ план. /BGFactor


Тагове:   Наградиха,


Гласувай:
0



1. krotalka - Наглост и безочие!
18.12.2008 12:37
Липсват ми думи, за да изразя погнусата си от постъпката им!
цитирай
2. reporter - Тази сутрин имаше репортаж от Па...
18.12.2008 12:43
Тази сутрин имаше репортаж от Парламента по една от националните телевизии. Журналистът пита един депутат: "Смятате ли, че депутатите трябва да получат 13-та заплата?". Онзи мълчи. Журналистът пак пита: "Колко човека са в залата? Има ли кворум?" Народният представител открехва вратата, надниква вътре и този път много чевръсто отговаря: "Ама сега тук, пред вратата на залата ли ще ми вземате интервю?". В същото време дават картина от залата, в която има не повече от 20 народни избраници. Журналистът пита пак: "Колко човека са тук?", а онзи: "Не знам, може би към 20... ". Журналистът пак: "А колко са всички народни представители?". Депутатът отговаря: "240".
Абсолютен шедьовър, ТУЙ трябва да се види, може някой вече да го е качил в нета. А аз мога да кажа само едно: NO COMENT
цитирай
3. akasha85 - още колко гаври ще изтърпим?
18.12.2008 13:05
Ей това си е чиста гавра с народа. По същите тези телевизии снощи Пирински се защити като каза, че видиш ли депутатите са свършили извънредно много работа и заслужават тези премии.
Аз лично мисля, че неявяването в парламента и гласуването на нечисти закони не е особено призната дейност. И след като всички от Стопанската камара призоваха да се въздържаме от 13-ти заплати с оглед световната криза, то парламентьорите ни се помислиха за недосегаеми и си подариха предколедно по 2000 лв. Ей на това му се вика наглост и подигравка с народа!
цитирай
4. анонимен - PROTEST!
18.12.2008 13:06
НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЕДНА ЦИНИЧНА ОЛИГАРХИЯ!

ОБСАДА НА СГРАДАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ:
старт 18.12.2008 (четвъртък) 16.30
до края

! Носете си МЕТЛИ! Ще ИЗМЕТЕМ Престъпниците от парламента!

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ВЧЕРА БЕШЕ ПРИЕТО СКАНДАЛНО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СЕЗОНА ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ ЗАМЕНКИ НА ЗЕМИ И РЕСПЕКТИВНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГОРИ!!!

НЯМАМЕ ПРИЧИНА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ!

ПОРЕДНОТО ИЗПИТАНИЕ ЗА НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ - ПРОДЪЛЖАВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, НАРЕЧЕНО „ЗАМЕНКИ НА ГОРИ” МИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ ЗАЕДНО С:
- безочието
- корупцията
- нежното сливане на мафията с държавата пред очите ни
- убийствата и престъпността
- липсата на действащо правосъдие
- липса на демократичност и изключване на гражданския сектор от взимането на решения
- цинизма
- спрените европейски фондове
- подменените обществени с лични приоритети
- изолацията на младите и образовани хора от ДЕМОКАРТИЧНИ ПРИНЦИПИ при взимането на решения
- липсата на дългосрочна стратегия за управление в икономиката, устойчивото развитие, социалната политика и т.н.
- унищожаването на българската природа И РАЗБИРАНЕТО НА ЕКОЛОГИЯТА ЕДИНСТВЕНО КАТО ШАНС ДА СИ ПРОДАДЕМ „НЯКОЯ ВЪГЛЕРОДНА КВОТИЧКА”
- системното подценяване на умствения капацитет на българските граждани и унижаването им
- всичко, онова, което пречи на държавата ни да се развива интелигентно и устойчиво в един динамичен глобален контекст и по време на финансова криза

ВЯРВАМЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ОТ ТОВА МАЛОУМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЦИНИЦИ ЩЕ БЪДАТ СОЛИДАРНИ И ЩЕ ЗАСТАНЕМ ЗАЕДНО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ОТ ДНЕС НАТАТЪК, ЗА ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ НЕ СМЕ МЪРШАТА, КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА, А СЕ ОТЛИЧАВАМЕ С ДОСТОЙНСТВО И ВОЛЯ!

16.30, 18-ТИ ДЕКЕМВРИ 2008, до Парламента
13.00, 19.12 декември, заедно със студентите

НОВА ГОДИНА, НОВО ПРАВИТЕЛСТВО!
цитирай
5. kalbotobg - ...
18.12.2008 13:14
Не виждам причината (официалната) медиите да не информират гражданите за техните служители (депутатите). Идеята депутатите да си разпеделят народни пари и да плашат народа да си трае намирам за достатъчно да им се отнеме депутатския имунитет.
цитирай
6. cefulesteven - Пълна скръб. А случая който спом...
18.12.2008 13:19
Пълна скръб.
А случая който споменаваш в коментара е достоен за една топ-класация на най-абсурдните политически гротески в света. И навярно ще заеме челни места.

13-та заплата, добре свършена работа!
Голямо мъркане и хленч, че не бива да се увеличават пенсиите за инвалидност, да има добавки, че "онези хора нямали да забогатеят, а бюджета щял да бъде ощетен". Да, но "онези хора" не мислят и за забогатяване, а за физическо оцеляване. В същото време дебелите тринадесети заплати, не ощетяват бюджета...

Ужас.

Май и когато гласуваха убийственото ДДС върху всички печатни издания, пак нямаше достатъчно хора за да има кворум, но решението се взе.
цитирай
7. viki11 - НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ ОЩЕ В НАГЛОСТТА ...
18.12.2008 13:21
НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ ОЩЕ В НАГЛОСТТА НА НАШИТЕ ДЕПУТАТИ???



НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ ОЩЕ В НАГЛОСТТА НА НАШИТЕ ДЕПУТАТИ???





НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ ОЩЕ В НАГЛОСТТА НА НАШИТЕ ДЕПУТАТИ???
цитирай
8. viki11 - нОВА ГОдиНА, НОВО прАВИТЕлстВО...
18.12.2008 13:23
нОВА ГОдиНА, НОВО прАВИТЕлстВО???

кОЕ ще му е новото? Те са все свине. Къде са ни подготвените политици?
цитирай
9. martiniki - дядо ми използваше една дума -
18.12.2008 13:32
мискини, не искам да цапам думата обаче, няма дума, която да може да изрази онова, което демонстрират съществата в парламента
цитирай
10. анонимен - ". . . икономии в Народното ...
18.12.2008 13:45
"...икономии в Народното събрание - предимно глоби за неизвинени отсъствия в залата..". Което означава, че това са парите, които са им удържани за неходенето им на работата. И в края на годината им ги връщат под формата на бонуси. Какъв е изводът? Като не ходи на работа депутатът си прави вноски за коледната премия? Аз, ако не ходя на работа целогодишно, дали ще получа бонус в края на годината?
цитирай
11. cornflower - NO MERCY!!!
18.12.2008 13:48
NO MERCY!!!
цитирай
12. анонимен - Не луд този който хапва 2 баници.......
18.12.2008 13:59
.....има недоизлекувани от шизофрения
цитирай
13. анонимен - Ех, няма лоша работа,....
18.12.2008 14:15
тъкмо ще стават за сурване.
цитирай
14. redsonya - Ами да ... много хитро от тяхна страна ...
18.12.2008 14:43
Първо въвеждат глоби и после си ги връшат под формата на премии - ми как да не им се възхити човек! И после коледна благотворителност по д патронажа на гоце ... Ами като са толкова "благотоворителни", да ги бяха дали тия пари, събрани от некадърността и мързела им, за благотворителност....
цитирай
15. tani4ka73 - Защото сме овце! Значи в частният ...
18.12.2008 15:02
Защото сме овце! Значи в частният сектор има икономическа криза и няма 13-та заплата!В държавния сектор има Ники Василев - по-лошо и от криза,но и там няма 13-та заплата.Само в парламента е всичко "Цветя и рози" та си гласуваха по 2000 лв.Те най-много са работили тази година.
Защото нищо неправи никой,ще помърморим в блоговете и това ще е.Вижте само в съседна Гърция какво става - а ние :ще пушим,ще мрънкаме и накрая - нищо.Преклонена главица съкращения не я ловят.
цитирай
16. cefulesteven - tani4ka73 -
18.12.2008 16:14
Хубаво е да започнат да се правят и кампании, ако навсякъде се появи надпис:

"Изяденото с тринадесетата ти заплата е неродено българче. " или нещо подобно - едва ли апетита им ще е много добър. Но трябва солидарност.
цитирай
17. анонимен - Ако и сега народа не се вдигне с все ...
19.12.2008 14:53
Ако и сега народа не се вдигне с все сила и да покаже на тия корумпирани, крадливи, страхливи и негодни мекерета продажни, как боли от народната любов, то друг момент едва ли ще има.Да бъдем единни срещу хората, които провалят с безотговорното си поведение членството ни в ЕС, срещу хората, които не оставят бъдеще за децата ни, срещу хората, които напук на конституцията на България създадоха правителство с антиконституционната партия ДПС, срещу тези, които се подиграват на жени с репродуктивни проблеми, срещу тези, които лъжат най-безотговорно българските фермери за парите, които им се полагат,срещу политическия Франкенщайн наречен още Тройната коялиция!!!Да бъдем единни! СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!
цитирай
18. анонимен - няма какво да се чака повече
21.12.2008 03:17
И без това сами избягаха Повече не трябва да бъдат допускани до парламента и министерствата.Свършиха ли се умните хора?Докато мислите за тока и за парното оставате без България - остана ли нещо неразрушено и непродадено?
цитирай
19. анонимен - Какви да са ЗАПЛАТИТЕ и на...депутатите
24.12.2008 21:25
Преди две години правихме изследване за очакванията на българите за работна заплата.

НАЙ-КУРИОЗНОТО:

На въпрос
1.Дали българите са съгласни БГ депутатите да вземат около 10 хил. евро месечна заплата, а средната за страната да е около 3 хиляди евро
2. Депутатите да вземат 1500, а средната заплата в БГ да е 700 лв.

Отговорите.

70 % от българите искаха да не вземат европейски заплати и те и депутатите.Предпочитанията са , а вероятно и сега са такива , че по добре да сме всички зле.
цитирай
20. zorof - glas naroden
25.12.2008 09:47
i zashto da otivame do urnite drugia put
цитирай
21. анонимен - Защо ли?
25.12.2008 21:00
За да не ни управлявават антиконституционни партии с обръчи от фирми и сараи, за това!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13064828
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930