Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2008 16:02 - Калфин: Левицата има основания за нов мандат
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1032 Коментари: 3 Гласове:
0



„Левицата има абсолютно всички основания, с фактите на изпълнения мандат, да поиска доверието за следващ мандат”, каза вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин пред Дарик радио. 
„Но убеждаването на избирателите е нещо, което трудно следва само от себе си. Някой път и убедителни факти не са по-силни от масовата емоция”, каза Калфин. „Догодина ще бъде трудно от гледна точка на икономическото развитие. Ще се постараем да има максимална солидарност и откритост при провеждането на политиката, включително и в предизборната кампания”, допълни външният министър.

"България трябва да се научи да прилага процедури и мерки, които да отговарят на стандартите и на очакванията в Европейския съюз", отбеляза Калфин, като допълни, че при пътуванията си извън България не среща отношение отвън като към една втора ръка държава. „Няма страна, която да е влязла в ЕС, и да е започнала да изпълнява веднага стандартите”, уточни той и заяви категорично, че България е един търсен и уважаван партньор във външната политика.

„Българите имат основание да гледат съвсем балансирано навсякъде нито само на Запад, нито само на Изток. България много ясно е изразила своите ценности и в НАТО, и в ЕС. Имаме принципна и добре балансирана политика”, каза вицепремиерът. Той отбеляза като важно външно политическо събитие приключването на българското участие в Ирак. По думите му в Ирак и сега има много рискове, но има и голям напредък. „Днешният Ирак е много по-различен от Ирак, когато България отиде”, отбеляза той. Калфин припомни, че български военни участват в още три мисии на НАТО и ЕС – в Косово, Босна и Афганистан. „Афганистан е много предизвикателна мисия. Ние увеличихме през изминалата година участието си там, подготвя се екип от инструктори, които да подготвят афганистанската армия. Засега не се предвижда увеличаване на българската част”, каза още външният ни министър.

Калфин заяви още, че днес на българите им е много по-лесно да пътуват и да работят в чужбина. Той допълни, че ограниченията за България са много по-малки и непрекъснато отпадат. Като пример даде решението на испанското правителство да отмени всички ограничения за работа на български граждани в Испания. „Задържането на ограничения е абсолютно безсмислено от икономическа гледна точка”, поясни той. Според него, в условията на криза, най-лошо е да се въвеждат пазарни ограничения. „Голяма грешка ще бъде, ако в България се предприемат мерки, които да предпазят отделни сектори или отделни части от икономиката”, заяви министърът. Той поясни, че трябва да се насърчат тези, които изнасят, тъй като България е една малка икономика.

В отговор на въпрос какъв паралел ще направи между ситуацията днес и кризата от 1997-а година, вицепремиерът отговори, че сега България се намира в много по-различна ситуация от `97-ма. „Тогава нямаше никакви резерви, а сега държавата подпомага социалния сектор и икономиката”, заключи той.


Тагове:   нов,   мандат,   калфин,   основания,


Гласувай:
0



1. kalbotobg - :)
20.12.2008 16:19
Не мисли какво му е на народа ами ще се учи да се подмазва на евросъюза. Сладур и половина! А че има право да ходи у прламент прав е то и без това е станал като партиен дом на членовете делавераджии кви сме ние да му кривим кефа?! ;)
цитирай
2. reporter - Всички се натискат за баницата :(
20.12.2008 20:50
Всички се натискат за баницата :(
цитирай
3. emil60 - Всеки депутат и не-депутат - готов за нов мандат!
20.12.2008 21:04
В бизнеса също го има термина "мандат"...Но, както може да отбележи експерта, има едно "но"... Втори мандат се дава, когато сделката, договора, търговската операция или каквото и да е между двете страни приключи според договорените предварително условия - в рамките на договора. Не виждам в нито един от кандидатите/освен при мен самия, защото работя почти безплатно, обожавам работата си!!!/ достойно изпълнил през целия си живот обещанията пред своите избиратели, партньори или каквото и да е там, нито пък са създали или сътворили нещо полезно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13064345
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930