Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2009 21:51 - 300 години затвор за тройната коалиция поиска Яне Янев
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 569 Коментари: 0 Гласове:
0



Станишев, Доган и Сакскобургготски трябва да понесат индивидуална наказателна отговорност за действието и бездействието си в последните осем години. Това каза на пресконференция лидерът на „Ред, законност и справедливост” Янев Янев и заяви, че ако е магистрат, би отсъдил поне 100 години затвор на всеки от лидерите, защото те са виновни за загубата на целия 20 век за България.

Според Янев, докато не бъдат съдени персонално тримата лидери на Тройната коалиция, в България не може да се говори за демокрация. „Основен приоритет на РЗС в следващия парламент ще бъде внасянето и приемането на закон, който да регламентира осъждането на тримата лидери на сегашната коалиция, която управляващата страна. РЗС стои зад позицията, че „Регентският съвет” на тройната коалиция не просто олицетворява исторически българските национални катастрофи, но и тласка държавата към нов икономически банкрут и политическа дестабилизация.

В същото време днес бившият вътрешен министър Румен Петков подчерта, че няма никакви притеснения за действията си като вътрешен министър, а трябва да се притесняват тези, които използват “инструмента Яне Янев“ за постигане на своите цели. Петков каза това след заседанието на Международния институт за сигурност и сътрудничество, чието създаване бившият министър инициира преди няколко месеца.

По думите на Петков, създаването на комисия „Цирконий“ към Народното събрание, която да разследва изнесените от депутата Яне Янев данни, само би била полезна и би допринесла за разкриване на истината.

На днешната пресконференция Яне Янев заяви, че партия „Ред, законност и справедливост” е получила информация за аферата „цирконий” от високо отговорни фактори в Европейския съюз. Той обясни, че за 3 месеца не са предприети никакви действия, за да се разбере какво в действителност се случва. Янев уточни, че според некласифицирана информация, предоставена от Красимир Керезов, е било извършено незаконно одържавяване на 10 тона цирконий по заповед на министъра на финансите Пламен Орешарски. Лидерът на РЗС изтъкна, че от момента на одържавяването цирконият не тръгва към Агенцията за държавни вземания, както по закон трябва да се случи, а по неясни обстоятелства се озовава в складовете на Министерството на вътрешните работи. По думите му до този момент МВР никога не е съхранявало подобни химични елементи и с това действие са нарушени куп международни спогодби.

Лидерът на РЗС заяви, че всички документи ще бъдат обобщени до вторник и ще се внесат в Софийска градска прокуратура и ДАНС. „Искаме този път ДАНС в десетдневен срок да имат конкретни резултати, защото става дума за прецедент. Искаме да кажат каква е връзката между Румен Петков и Иван Драшков и защо все още Пламен Орешарски мълчи по този въпрос”, каза Янев. Той заяви, че ще настоява министърът на финансите да бъде изслушан по отношение на аферата „цирконий”. Според РЗС този цирконий е вече в САЩ. От партията обаче не си позволиха да твърдят със сигурност това преди по въпроса да се произнесат компетентните органи.



Тагове:   ДАНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13068602
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930