Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2009 21:05 - Партиите си поделиха чалга компаниите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
0



Партиите си разпределиха чалга компаниите. След като стана ясно, че ГЕРБ “залага” на “Пайнер” и дори се готви да играе мажоритарно с шефа на пайнерци Митко Димитров в Хасково, БСП отвърна на удара и опря до конкурентната “Ара”. Засега червените не възнамеряват да се възползват от популярността на попфолк-звездите, включвайки ги в листите си, но активно се възползват от техния потенциал да привличат електората, пише електронното издание "Всеки ден".

Алисия, Теодора, Емануела, Ивена – топ певиците от каталога на “Ара” бяха ангажирани от червените в предизборната битка под открито небе. Сефтето бе в Кюстендил. В навечерието на 24 май, социалистите решиха да поздравят местните абитуриенти. Най-подходящият подарък се оказа чалга концерт, макар след скандала отпреди две години висши партийни функционери да се зарекоха никога повече да не канят попфолк изпълнители.

В кампанията за предишните евроизбори през 2007 г. гласове за БСП извиваха Азис и Софи Маринова, а Ивана редуваше БСП-мероприятията с предизборните концерти на кръвния враг ГЕРБ. По-късно социалистите отчетоха като грешка привличането и свързването на партията с поп фолк-изпълнителите – освен че отнесоха ред майтапи основно заради сексуалната ориентация на Азис, червените бяха заподозрени в черни каси, защото само така могат да платят високите хонорари на родните звезди. Самите редови партийци също не харесаха гюбеците като средство за агитация, а се оказа, че високата посещаемост на концертите не означава и активност пред урните.

Този път социалистите постъпиха свенливо. Концертът бе обявен като частен поздрав за випуск 2009 от трима местни - Мая Манолова, Георги Ников и Иван Ибришимов, “случайно” оказали се и червени активисти. Макар и със закъснение на сцената се качи и депутатът Иво Атанасов, въпреки че първоначално организаторите не бяха предвидили той да се качи на сцената. За сметка на това кандидат-евродепутатът на “Коалиция за България” Калоян Паргов се отчете с поздрав към абитуриентите и техните родители на непартийната проява. До късно луксозната предизборна приемна на червените, намираща се наблизо, беше отворена, но знойните фенове на етно ритмите не минаваха през нея за разяснителни брошури и дипляни. Те предпочетоха да акомпинират на крехките и оскъдно облечени певици, които виха гласове почти до полунощ и се снимаха с невръстните си фенове.

Под открито небе на централния площад в Кюстендил се събраха над 1000 души, похвалиха се организаторите, като не пропуснаха да подчертаят, че това е висока посещаемост за мащабите на региона. Не акцентираха на факта, че по-голямата половина изобщо не бяха в гласоподавателна възраст. И че увлечени във вихъра на танца, изобщо не обърнаха внимание на рехавите призиви коя е правилната бюлетина. Всъщност само две от звездите на “Ара” се сетиха да съобщят за какво се събрали. Крум и Теодора бяха единствените, които обявиха да се гласува с “№ 6”.

Колко точно струва концертът-поздрав така и никой не пожела да обясни. По неофициална информация най-вървежните изпълнителки на “Ара” – Алисия и Емануела, вземат по 3500 лева на участие. Местни социалисти намекнаха, че е възможно собствениците на “Ара” – братята Виктор и Ненчо Касъмови, родом от Кюстендил, да са направили известна отстъпка в цената – по земляческа линия.

От “Ара” не се притесниха да признаят, че техните изпълнители са участвали в концерта, защото са получили покана от БСП – Кюстендил. Очакват и още оферти, в други градове.

“Не приемам участието на поп-фолк изпълнители в предизборни прояви, но в края на краищата партиите се борят за гласове, а тези певци имат изключително голяма популярност. Момиченца без гласове пробиват. Светът е тръгнал в тази посока и политиците щат-не щат се съобразяват, търсейки гласове и популярност. Аз вътрешно не го приемам”, коментира пред “Всеки ден” Иво Атанасов. Той припомни, че по негово време (преди да подаде оставки от всички постове в кюстендилската организация на БСП- б.а.) по предизборните прояви на БСП са пели Веселин Маринов и Райко Кирилов. Кой е по-добрият вариант обаче ще стане ясно едва след като минат изборите, когато се обявят и резултатите.

Междувременно тъкмо чрез “Пайнер” на тази кампания ГЕРБ нанесе най-големия удар върху БСП. Невероятното вече е факт - символът на червеното (не само вино) Веселин Маринов пя на предизборен концерт на Бойкоборисовата партия. Това се случи вчера на празничен концерт по случай 24 май. Топ изпълнителят от каталога на димитровградската компания се раздаваше на публиката в столичния кв. “Младост” в компанията на колежката си Нелина и в присъствието на председателя Цветан Цветанов, шефа на софийската организация Лъчезар Иванов и всички кандидат-евродепутати на ГЕРБ.



Тагове:   шоу,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13085770
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930