Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2009 16:22 - 122 социалисти подкрепят Станишев
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 797 Коментари: 1 Гласове:
0



От общо 153 гласували 122 членове на Националния съвет на БСП са дали вот на доверие на лидера Сергей Станишев. При тайното гласуване само 29 души или около 20 на сто от членовете на Националния съвет не са подкрепили председателя си, съобщи електронното издание "Дневник", позовавайки се на информация от участници в заседанието.

Две са невалидните бюлетини, а Станишев предпочел да не участва в гласуването. По-рано днес Станишев поиска Националният съвет да му гласува вот на доверие като лидер на партията и да даде оценка за 4-годишното му управление като премиер.

Социалисти се възпротивиха, че се премина към гласуване на вот на доверие на Станишев, без да е проведена дискусия. Пръв възразил бившият финансов зам.-министър Георги Кадиев и неуспял мажоритарен кандидат на БСП в София.

Липсата на дискусия стана причина Добромир Гущеров да напусне заседанието. Гущеров беше първият, който официално призова Станишев да подаде оставка заради изборната загуба на БСП. Пред пленума той обявил, че подава оставка като член на Националния съвет и пожелал на "кормчията да води партията към все по-големи успехи", разказаха участници в заседанието.

Другият основен критик на Станишев, който също поиска оставката му - Георги Близнашки, коментира пред журналисти в кулоарите на форума, че е изненадан от това, че лидерът е оправдал черния пиар по време на предизборната кампания, която БСП водеше. По думите на Близнашки Станишев отчел, че кампанията мобилизирала повече поддръжници, отколкото отблъснала. Според Близнашки глупаво е упорството на ръководството на БСП с тезата за успешния управленски след негативния вот на избирателите.

"Тези 29 гласа са златни гласове, защото те гарантират бъдещето на партията предвид това, че на последния конгрес Националният съвет не беше избран, а беше подбран", каза Близнашки. Той обясни как на конгреса през ноември "официалното листче на лидера или на тандема, както е известен оксиморонът Ивелин – Дъбов" (Ивелин Николов и Димитър Дъбов), е включвлоа над сто имена, които да бъдат избрани в новия Национален съвет. Затова и не е изненадан от резултата от вота на доверие към Станишев.

Близнашки отбеляза, че на днешното заседание липсва голямата тема за корупцията при управлението на БСП. Няма фигура от мащаба на покойния Николай Добрев (бел.ред. - вътрешен министър в кабинета "Виденов"), която да повдигне завесата, каза Близнашки. В същото време той отказа да назове имена, а призова службите и Държавната агенция "Национална сигурност" да си свършат работата и да кажат кой е корумпиран.

"Това е една от ахилесовите пети на управлението и поради това се пази мълчание. Ние не можахме да намерим сили в нашите редици да разобличим онези фигури, които злоупотребяваха с властта. Остава да го научим от тези, които дойдоха на власт", добави Близнашки.


Тагове:   Станишев,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - Битуват у нас заблуди на всякакви ...
18.07.2009 18:02
Битуват у нас заблуди на всякакви нива. Тия дни пенсионер дава на измамници 60 000 лева спестявания за цял живот, за да спаси от съд внучката си. Което се оказва лъжа. Други измамници свалиха БСП от власт. Представяйки се за спасители на нацията, на държавата от най успешната коалиция. Видимо промени живота на хората, средата на бизнеса. Те демонизираха държавата пред света и управляваните. Лъгаха, че сме в пропастта. Не е достатъчно, да управляваш добре. Трябва да го обясняваш. Да не даваш територия на лъжата, измамата . Доказва го сега и съдбата на пенсионери разделили се със спестяванията си и на БСП?! След най успешните показатели какво стана?!
Възкликвате- „Падна!”. Не! Продължава да пада. Пишат „кървави писма”. лидерът на ГЕРБ продължава атаката си, като във всяко изречение, не пропуска да добави „БСП и ДПС”. Примерно, че не иска само подкрепата „на БСП и ДПС”, че той няма да постъпва, като ”БСП и ДПС” и т.н. и няма да спре. Докато не намери начин, да я извади от парламента, както направи с Маниака, не по процедурите на закона… а по неговата си харизма да мачка и побеждава и ще го направи. Продължава, да занимава и органите на ЕС, все с тая цел, да докаже на света колко лоша партия е БСП и ДПС. Поводи?! Който търси намира-спирането на фондовете, което той допринесе с работа срещу държавата, защото се управлява от БСП, като превърна допусканите слабости в своя полза, без да си дава сметка, че потърпевшите са хората, останали без финансиране.

Първо трябва да си отговорим на въпроса: „Какво свали БСП от власт!?” след като тя изкара с мандата си най успешното за годините на демокрацията управление за държавата. Отговорът е кратък- „Нещастен случай!”. Наслагване на лоша енергия, поради бездействието на онази част от БСП, която днес иска да се възползва от негативното събитие, със същата бойкова цел- „да вземе властта в партията, за да си отмъсти, че не е била поставена на едно по престижно място в управлението , надявайки се сега да има шанса да го осъществи.
Демократичното общество има конструктивна опозиция, която е контрол и корекция на управленските решения, за да се движи държавата в най полезния за хората път. Нито опозицията на БСП бе конструктивна, нито отношенията демократични. Доминира борба за власт,щом се нарояват над 300 партии, на които идеята е „Да дойда на власт!” За да стана богат!” „За да унищожа комунизма!” и всички заинтересовано отъждествяват БСП с комунистическа партия. При това те самите си служат с комунистически методи на организиране.
Получи се наслагване на отрицанието на външната и вътрешна опозиция. Нейното умело и целенасочено използване от човека, дошъл на власт с нещото „партия ГЕРБ”, съставена с една идея и цел ”Да унищожи и заличи БСП от списъка на партиите в държавата, като първо я свали от власт” Ина късмета да го направи, което се оказа нещастно събитие… за повярвалите, че ще заживеят с европейски доходи, благодарение на спасени евро фондове, предотвратени гафове, като този със сметищата,,, със и със всичко, което занапред ще има неудачи и животът ще става по лош, ново управленци ще оправдават с лошо наследство … от БСП.. Това ще продължи. Докато хората гласували за ГЕРБ очакват новите придобивки, работа, подкрепа, група в БСП- вътрешна опозиция ще продължи за радост на лидера на ГЕРБ да унищожава партията си под предлог, че търси отговорност за проваленото управление и падането от власт.
Ще продължи изпълнение отмъщението на Бойко Борисов Успял да организира знайни ( ДСБ, РЗС, АТАКА, СДС, ДСБ) и незнайни ( чиновници в държавата от МВР, всички други ведомства, сложени там от синьото управление, останали на по долни постове, ламтящи за кариера, чиято реализация видяха в управление Бойко Борисов. Харизмата му , да си отмъщава, отприщена с „божествена сила”, заради смъртта на дядо му, убит по деветосептемврийските събития 1944 г , заради собственото си унижение, като свален от БСП, като секретар на МВР от събитията 2005 г, когато той се отказа от двете си депутатски места , за да остане в МВР ,а Румен Овч. го отстрани. Подценявайки капацитетът способността да организира толкова мащабен отпор, благодарение на престоят му вече на този пост, на служебните връзки, простиращи се до всяко кътче на най важните органи на държавата- общинските управления на МВР, на авторитета в медиите. Първи Румен Овч изпита на гърба си силата на Борисов, падайки невинен от министерския пост, показно, как и самата БСП ще го последва, което стана. За всичко, което се случи, не обвинявам Бойко Борисов, а всички лидери на БГП, по близки и по далечни на лидера Станишев.Те неволно действаха в услуга на претендента за власт, а сега и в изпълнение на плана за заличаване на БСП. Не, че това ще стане, но, ще постави БСП в още по затруднено положение.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13049464
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930