Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2009 10:21 - Борисов обяви имената на още двама министри
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 443 Коментари: 0 Гласове:
3



Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов съобщи имената на още двама министри. Маргарита Попова ще е министър на правосъдието, обяви Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия и потвърди, че Николай Младенов ще е министър на отбраната.
 
Попова е шеф на звеното за борба с евроизмамите във Върховната касационна прокуратура. Борисов заяви, че е обсъдил кандидатурата й с главния прокурор и е направил консултации с Брюксел и тя е одобрена за поста още преди седмица.
 
Младенов е бивш депутат и говорител на СДС, а сега евродепутат от ГЕРБ.
 
Борисов потвърди също така, че бившият министър на екологията в кабинета "Костов" Евдокия Манева и Марин Райков, зам.министър на външните работи в правителството на ОДС, са поканени да участват в изпълнителната власт. Те няма да бъдат министри.
 
Досега лидерът на ГЕРБ е обявил имената на четирима министри от новия кабинет: Йорданка Фандъкова – на образованието, Симеон Дянков – на финансите, Цветан Цветанов – на МВР и Вежди Рашидов – на културата.
 
Борисов коментира, че Румяна Желева ще се справи еднакво добре като еврокомисар и като външен министър. Той е решил кой пост е по-подходящ, но днес ще се водят разговори и с Брюксел. Ако Меглена Кунева помага по някакъв начин на правителството, ще й бъде предложено да го прави, но ГЕРБ ще има свой еврокомисар, каза още Борисов.
 
По повод твърденията на лидера на РЗС Яне Янев, че Борисов е канил за министри представители на неговата формация столичният кмет заяви, че е станало някакво недоразумение и се е обадил на Янев още вчера. "Нито съм търсил Абаджиев, нито Семов, нито който и да е, свързан с тази партия", категоричен беше той.

Същевременно Янев заяви пред Би Ти Ви, че контактната група на РЗС няма да отиде на преговори с представители на ГЕРБ днес. Партията на Янев, както и "Синята коалиция" отказаха да подпишат предлагания от ГЕРБ меморандум. "Ние не сме изкушени от желанието да влизаме в изпълнителната власт. Ние можем да чакаме, много можем да чакаме", обясни лидерът на РЗС.
 
Лидерът на ДСБ и съпредседател на "Синята коалиция" Иван Костов също каза, че подкрепят правителството на ГЕРБ без да очакват нищо. Той добави, че в ГЕРБ вече има изнервени хора, но отново повтори, че не поставят условия за постове в новия кабинет. "Кой печели от правителството на мнозинството? Едно слабо правителство може ли бързо да прокара непопулярни решения и да потърси отговорност от предишните управляващи?, попита Костов.


Тагове:   кабинет,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13052593
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930