2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Българската асоциация на сомелиерите (БАС) предложи професията сомелиер да бъде призната официално и тази дейност да бъде третирана при подготовка на нов Закон за туризма. Това каза в Националния пресклуб на БТА Димитър Хаджиниколов, член на управителния съвет на БАС. Квалифицираният сомелиер е специалист, който отговаря за закупуването и поднасянето на напитките в ресторанта, като дава съвет за избора на вино и напитки.
Хаджиниколов обясни, че в заведенията категоризирани с четири и пет звезди трябва да имат специалист по напитките. В единствената наредба, третираща този въпрос, обаче не се говори за сомелиер, а за сервитьор по напитките. Той допълни, че зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов е изразил съгласие за въвеждането на професията на сомелиера в нормативната база на България.
Във Франция, Италия и Испания професията сомелиер е призната официално, като има специалзиирани колежи за тяхното обучение, с дипломи, които са официално признати. Според Мария Йорданова, председател на БАС, квалифицираните сомелиери в тези държави получават възнаграждения в порядъка на 200 евро на ден.
Българската асоциация на сомелиерите провежда курсове за обучение на подобни специалисти. Успешно завършилите обаче получават само сертификат. По-висока образователна степен може да се придобие на професионално онлайн обучение или на курс с гостуващи лектори на специализирано учебно заведение.