Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2010 14:02 - Телевизия, радио, театър - 3 в 1*
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1644 Коментари: 0 Гласове:
0



Драматичен театър Пловдив, Радио Пловдив и БНТ  -  Пловдив стартират на 4 април уникално риалити шоу „Иво на Живо". Всяка неделя от 15 до 17 ч. от сцената на Камерна зала ще се излъчва радио-телевизионен спектакъл, който ще се случва с участието на гости и публика. Водещ е Иво Дионисиев. Сценария пише директорът на Драмата Емил Бонев, който има вече доста опит в този жанр, а режисьор е актьорът Алексей Кожухаров. Първият гост на връх рождения си ден ще бъде шефът на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

Предизвикателството е, че за първи път на живо ще съчетаем някои от класическите за трите медии формати - толк шоу, радиотеатър, телевизионна игра и др., казва Дионисиев. В рамките на 120 минути на живо пред публиката в салона радиослушателите и тв зрителите ще дискутират злобата на деня най-обичаните и титулувани български културни дейци, шоумени и публични личности. Но това няма да е копие на шоуто на Иван, Андрей, Слави Трифонов или Гала. Защото звездите няма да са чалга-попфолк или търкаляните по всички медии имена. Няма да се акцентира на лошото, а ще се търси положителното зърно, ще се коментират темите през призмата на доброто око.

Сред първите поканени са Мариус Куркински и Асен Блатечки. По-любопитното е, че списъкът на тези, които няма да бъдат поканени никога, е вече готов и доста дълъг.

Съществена част от проекта представлява първият по рода си театрален и същевременно радио-тв сериал. Работното му заглавие засега е „Пейката". Този половин час ще миксира театралния сериал, радиотеатъра и тв сериите - нещо подобно се е правело в американските станции в средата на миналия век, но у нас така и не се е случвало. Първите епизоди вече са написани. Персонажите в тях ще бъдат едни и същи и ще се развиват във времето. Актьорите, които ще ги разиграват на живо пред публиката, ще бъдат само от трупата на Драматичен театър - Пловдив. Няма да има гастрольори, защото креативът е изцяло на пловдивчани.

Шоуто ще завършва с любимата на водещия Иво Дионисиев, още от времето, когато работеше в радио Канал Ком и Радио ТNN, киноигра. Тя също ще се случва на живо. Актьорите ще се превъплъщават в ролите на световноизвестните си колеги, ще играят сцени от популярни филми, а публиката ще отгатва заглавията. За позналите верния отговор са предвидени атрактивни награди.

Амбицията на авторите е рекламите, сигналите, шапките на рубриките също да се случват на живо. Досега такъв експеримент не е правен, допълват от екипа.

БНТ  -  Пловдив и Радио Пловдив са прегърнали идеята за реализацията на „Иво на живо", защото е оригинална и е огромно предизвикателство

Финансовата рамка на новото шоу още се пресмята, цифрите стряскат творците, но те са решени да продължават проекта, докато той се случи с пловдивски адрес. Разчитат на спонсори, приятели, зрители, слушатели, поклонници и противници - да помагат на голямата среща на театъра, радиото и телевизията.

http://www.marica.bg/show.php?id=21535
*Заглавието е променено



Тагове:   телевизия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13051113
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930