Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2010 17:17 - Пресконференцията на Първанов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1405 Коментари: 1 Гласове:
4



Не съм убил архар,това каза президентът Георги Първанов, но отказа да даде каквито и да е обяснения за лова в узбекситанския резерват, какво е ловувал и защо досега не е опровергал и разкрития на медиите, и на световни неправителствени организации за убийството на див планински овен "архар", който е вписан в Червената книга на защитените видове. Този въпрос му бе зададен от Сашо Диков. Журналистът  настоя още президентът Георги Първанов да отговори на поредица въпроси, сред които - записвани ли са чужди дипломати и бихте ли публикувал всички стенограми, включително и разговора с Путин; обвинихте г-н Дянков и колегите от Шоуто на Иван и Андрей, че е една подготвена атака и има сценарий - докажете го, защото иначе ще станете смешен; каква е истината за козела - архар във вашия лов, убихте ли го? Първанов каза, ако Сашо Диков може да го уличи в лъжа, да го направи сега, включително и пред съпругата му. Според него - това не може да стане. На въпрос за водените стенограми, Първанов каза, че това е въпрос на установена практика, нормативни документи, от началото на прехода. Много бих искал да публикуваме стенограмите от разговорите с Путин като президент, една година по-късно - с президента Медведев и премиера Путин. Няма да има по-силно доказателство, че българската делегация е отстоявала национални интереси.

Помирителна среща не е необходима. Срещи, разговори по конкретни въпроси трябва да има, не заради самоцелното помирение. Не съм предизвикал по никакъв начин конфликт, за да се помирявам. Има нужда от взаимодействие. Това взаимодействие беше нарушено от доста тежко искане на парламентарното мнозинство. На ход е отсрещната сграда - тя трябва да прецени какъв ще бъде режимът на нашето взаимодействие, това каза президентът Георги Първанов. Първанов коментира думите на премиера, че носил оставката в джоба си с това - не знам какво има в джоба си, но имам чувството, че и в който джоб да бръкне, вади импийчмънт. Огласяването на стенограмата беше единственият начин да се покаже цялата истина едно към едно. Всяко преразказване, прессъобщение, анотация ни вкарваше в обяснеия, каза Първанов. Атаката идва от министъра на вътрешните работи, прогнозира Първанов. Единственият вътрешен министър, който е шеф на политическа партия. Той е патрон на ДАНС - няма ли тук тревожно срастване на политическата власт с тези органи - каза Първанов. За Цветан Цветанов той каза още - намирам за не много мъдро, че точно човекът, който искаше да слуша всички телефони, да следи обществото в интернет, да следи всичко като цяло, да протестира срещу една рутинна практика - каза Първанов.

Големият въпрос е - тези имена, т.нар. олигарси - кога станаха такива? Всички мълчат, но ключът е идеята за икономическите досиета. Обясняват, че няма такива. Но би трябвало някъде да има събрана информацията - кой на кого какво е дал. Това каза президентът Георги Първанов ". Кой вкара Алексей Петров в ДАНС и кой го изпрати в "Кремиковци"? Кой даде на олигарсите банките, кой им даде да правят пътищата, кой реализира всички тези проекти, попита президентът. Не съм им виждал очите на Маргините. Но ако иска г-н Цветанов - може да попита някой друг, който е по-близо до него. Може да попита г-н Костов дали познава тези личности. Това каза президентът Георги Първанов.


ХРОНОЛОГИЯ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА - ДНЕВНИК

АУДИО - ДАРИК



Тагове:   пресконференция,


Гласувай:
4



1. анонимен - Политик или шоумен ?
14.03.2010 20:11
Първанов се опита от едно шоу да извлече политически дивиденти.
В резултат на което политическите му изяви се превърнаха в шоу.
А в "Шоуто на Канала" се превърна в посмешище.
Ако това е било целта на съветниците му - постигнаха я успешно.
Жалко за самата институция, кой ли не се подигра отвътре и отвън с нея .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13052767
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930