Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 16:25 - Цветанов, Дянков и Танов в обща пиар акция със заловени цигари
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
1



Двамата вицепремиери Цветан Цветанов и Симеон Дянков в компанията на шефа на митниците Ваньо Танов предприеха кризисна пиар-акция само ден след като бяха огласени скандалните телефонни разговори, от който проличаха тежките конфликти в правителството заради покровителство на контрабандата, пише Медиапул.

В четвъртък триото се събра на обща пресконференция в митническото бюро "Гоце Делчев" по повод залавянето на три ТИР-а с контрабандни цигари. Вицепремиерът отскочи до мястото на събитието от близкия зимен курорт Банско, в който показва скиорки умения, широко отразени от медиите. Дянков и Танов пък се вдигнаха от София, за да присъстват на събитието.

От сряда следобед, когато бяха разкрити стенограмите от подслушаните телефонни разговори, агенция "Митници" и МВР успяха да съобщят за четири успешни акции срещу контрабандата на цигари.

Дали на някого от тримата високопоставени държавни мъже му се е гадело от тази принудителна съвместна изява, не е ясно. Ясно е само, че в разговорите си с Дянков, които станаха достояние на обществеността, Танов заявява, че му се "повръща от МВР".

След като огледаха ТИР-овете с цигари, вицепремиерите и шефът на митниците дружно обявиха, че имат нормални работни отношения помежду си.

Тримата не пожелаха да коментират доколко е достоверно съдържанието на записите, а Цветанов изрично подчерта, че не може да коментира нещо, чиито източник е неизвестен.

Попитан за автентичността на разговорите, Ваньо Танов на свой ред обяви:"Вие бихте ли могли да си спомните с кого сте говорили преди една година?". Добави, че се чува със Симеон Дянков по няколко пъти на ден.

Само няколко часа по-рано Танов бе потвърдил пред Нова телевизия, че записите са достоверни.

На Цветанов също му беше трудно да избегне противоречия. Снощи пред бТВ той каза, че не го притесняват подслушваните и огласени разговори.

"Това са разговори, които биха могли да бъдат проведени между всички тези лица, за които говорите, а аз не знам дали са водени, а и не ме интересува. Това е толкова несъстоятелно, че дори не ми се иска да го коментирам, толкова ми е смешно", бе първоначалната реакцията на вътрешния министър.

Попитан дали наистина са се "хванали гуша за гуша" с Дянков, както свидетелства зам.-финансовият министър Владислав Горанов в разговора си с Танов, Цветанов отговори: "Това е толкова несериозно и не знам откъде идва. В разговорите ли е имало такива неща? Сами разбирате, че колкото по-малко отговаряме на подобни импровизации и свободни съчинения, толкова по-добре за държавата и по-добре да продължим напред".

Той добави, че за него са важни резултатите на правителството.

"Не е важно кой какво би могъл да говори за мене. За мен е важно какви са днешните резултати и какво прави правителството на България. Аз мога да кажа какви са моите отношения с всичките колеги от Министерския съвет и всички представители на съответните агенции - прекрасни. Така че ние сме се събрали в Министерски съвет не за да се обичаме, а да вършим някаква работа", коментира още вицепремиерът.

Докато все още се придържаше към твърдението си, че разговорите са водени и всичко в тях е истина, Ваньо Танов заяви пред Нова телевизия : "Може да са били записвани и от службите, и от заинтересовани лица, които са били ощетени от митниците, а може да има и политически причини".

Той обаче отрече да има личен конфликт с вътрешния министър, макар че от диалозите му с Дянков и Горанов да личи обратното.

Дянков отрича конфликт с Цветанов и не се притеснява, че е подслушван

Още преди да се появи на митница "Гоце Делчев", финансовият министър на свой ред отрече за конфликт с Цветанов.

"Работя добре с Цветанов, с Влади Горанов, г-н Танов ще остане шеф на митниците и работя отлично с него. Справяме се много добре – 252 млн. къса цигари е хванала само митницата за 2010 г. Това е с около 30 пъти повече от предишните години", каза Дянков.

Макар Горанов да го окачествява като "некомпетентен" и загубил доверието на премиера още през май м.г., Дянков заяви, че не се притеснява от това.

"Не, не ме притеснява, аз винаги работя достатъчно и резултатите почват да се виждат. Трябва да има контрол, какъв е типът контрол – това вече е самото общество и парламента, разбира се, най-много трябва да реши. Влади Горанов, като експерт е много добър, така че му имам пълно доверие. 2010-а беше тежка, в тежко време е нормално да има и различни мнения. Важен е в крайна сметка резултатът. А резултатът за 2010-а година ще бъде един от най-добрите в ЕС."

Симеон Дянков не се притеснява и от това, че е подслушван. Той смята, че контрол трябва да има, но не той решава как да бъде осъществяван. Дянков не даде категоричен отговор автентични ли са разпечатките и дали наистина е казвал това, което е записано в тях.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13051420
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930