Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2011 19:31 - Алексей Петров иска оставката на Борисов, прогнозира предсрочни избори
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 865 Коментари: 0 Гласове:
1



Съюзът за стопанска инициатива поиска оставката на премиера Бойко Борисов с мотив, че България се намира на ръба на икономическа катастрофа. От ръководството на съюза дадоха едномесечен срок за оставката на Борисов и заплашиха с протести и блокади на граничните пунктове на страната. 

Изпълнителният директор на съюза Алексей Петров прогнозира извънредни парламентарни избори през октомври. „Борисов успя за две години да обезсмисли 20-годишните усилия на българите за гражданско общество и установяване на пазарна икономика. Още от първия ден на своето управление са с предизборната кампания за президент. По тази причина той похарчи резерва, публичните разходи, с цел финансиране на политическия си рейтинг. И единственото решение е да се оттегли невежеството, некомпетентността от този водовъртеж, в който ни постави министър-председателя”, аргументира искането за оставка Петров.

Смяна на политическия модел в България и премахване на модела „Борисов” в икономиката и политиката. За това настоява ръководството на Съюза за стопанска инициатива. Те определиха положението, в което се намира страната като „икономическа катастрофа”, предизвикана от некомпетентните, хаотични и разрушителни действия на Борисов. „За нас е пределно ясно, че се намираме на ръба на икономическа катастрофа. За това персонална вина носи министър-председателя със свои действия и бездействия в сферата на толерирането на контрабандата и изтичането на големи финансови потоци от бюджета”, заяви председателят на съюза Теодор Дечев.

Според изпълнителния директор на Съюза за стопанска инициатива Алексей Петров,  седмично от бюджета се отклоняват между 40 и 80 млн. лева, които са достатъчни за провеждането на реформи във всички сектори. „Неистовата рекетьорска политика на трибуквените институции - НАП, МВР и други, за събирането на всяка цена от многото фирми по малко пари за държавния бюджет е очевидна. След която фирмите започват да фалират. Това е доказателство не че сме на ръба на катастрофата, а че сме във водовъртежа”, коментира Алексей Петров. 

„Смятам, че на следващия ден след президентските и местни избори ще има извънредни и неотложни парламентарни избори. И съм сигурен, че те ще бъдат за Велико народно събрание”, заяви още Петров. 

След проведеното национално съвещание на ССИ, те обявиха мерки, с които да помогнат премиера да се оттегли от власт. Конкретните цели като възстановяване на конституционните парва на гражданите, спиране на полицейските репресии и административния произвол, ще бъдат постигнати с помощта на протести и блокади в страната в рамките на един месец.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13058198
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930