Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2011 10:13 - Борисов: Новият правосъден министър не е от екипа на Попова
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
1



Има кандидат за поста министър на правосъдието, “но ще го оповестя по надлежния ред”, отговори премиерът Бойко Борисов пред бТВ в понеделник на въпрос кой ще наследи новоизбрания вицепрезидент Маргарита Попова. “Първо ще го получат името комисията, после депутатите. Не е някой от екипа на Попова. Нека да си честитим победата, да честитим на Плевнелиев и Попова и на всички кметове, които спечелиха, и да се захващат още от днеска на работа", каза още Борисов.

В неделя вечерта Борисов отрече новият правосъден министър да е шефът на правната комисия в парламента Искра Фидосова. Имало няколко кандидати за поста. По думите му единият от тях бил "много уважаван в Брюксел", подобно на Попова, "на която думата й се приемаше за чиста монета", но в крайна сметка номинацията щяла да се определи от изпълнителната комисия в ГЕРБ.

Името на Фидосова бе едно от най-спряганите за наследник на Попова, наред с това на зам.-шефа на парламента Анастас Анастасов. Друг вариант за поста, според неофициална информация е настоящият и. д. министър Даниела Машева.

В понеделник Борисов коментира проведените избори: “Пожелавам успех на опозицията при броенето, но бих искал преди всичко отново да благодаря на българския народ първо, че оцени външната криза, която е в цял свят, стана му ясно какво може да се случи при едно разклащане на властта и второ – не се подаде на манипулациите на БСП. Нека да си брои, който каквото си иска. Това е неспортсменско поведение, не искам да издребнявам в тази насока, защото мога да започна да говоря за Перник, за Плевен. Това е дребнаво да се занимавам с касиране. Държавата се занимава с избори цял един месец. Стига толкова”.

"За мен изборите приключиха, след минути започва Министерски съвет по бюджета да се разправяме, защото действително исканията на министерствата са огромни, очакванията на хората са огромни, а парите са малко", подчерта Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ са оказвали натиск на изборите, Борисов е категоричен, че "това са пълни лъжи".

"В такова нещо надали има човек, който да може да се закълне. Аз отстраних много хора именно за спекулации с моето име и с името на партията. Много пъти хора спекулират с моето име, това е възможно да са го направили на места, но с чиста съвест казвам, че партията и аз, и изпълнителната комисия не сме дали нито един лев в каквато и да е посока, по каквато и да е тема, свързана с пазарлък, продаване, купуване и каквото е било за тези избори", категоричен е премиерът Борисов.

Агентите на ДС стават кметове и в същото време говорят, че имало страх и натиск, разбирате ли каква грандиозна манипулация е това, каза Борисов.

Той даде пример за партиен секретар с две агентурни имена, "който буквално тогава е подлагал българските мюсюлмани на ДС, а сега става кмет и сега работят заедно с БСП, с възродителите, това не мога да го разбера".

За това, че Борисов съобщи, че няма да се кандидатира за президент на следващите избори, той заяви: “Е? Продължават платени журналисти да задават нарочно възможно най-гадните въпроси – "Ще се измъкнете ли от лапите на Борисов? Греете ли му стола?" – обидно ми става. Аз съм печелил всички избори в България до този момент – това за личната ми кариера е достатъчно", подчерта Бойко Борисов и добави, че ако се беше кандидатирал за президент сега, е щял да спечели. "Избрахме възможно най-добрите за България хора и обясних какви са те", допълни още премиерът.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13049583
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930