Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 09:25 - Усложнена обстановка по пътищата заради снеговалежа
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
0



Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки са заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават.

Паднало дърво затвори Северната дъга на Околовръстното шосе на София. Автомобилите се пренасочват през Южната дъга. Работи се по отстраняването му от пътното платно, съобщи за "Тази сутрин" директорът на агенцията Лазар Лазаров. Заради ураганният вятър е затворен пътят от Силистра към Добрич.

Силният вятър и усложнената метеорологична обстановка затрудняват движението на много места в страната. Заради ураганният вятър е затворен пътят от Силистра към Добрич. Затворени са и третокласни пътища в района на Кърджали, Хасково и Гълъбово.

Поради силно снегонавяване са затворени всички пътища в област Русе

Забранява се движение на товарни автомобили в област Разград, поради силно снегонавяване. За технологично почистване се затваря път Дупница-Самоков.

Част от главния път Е-80 между село Капитан Андреево и граничния пункт Капитан Андреево е залят от придошлите води на река Каламица. Леките коли се пренасочват към границата при Лесово.

В зоната на наводненията движението на влаковете е спряно

Няма блокирани влакове с хора по жп линиите в страната. Извън зоната на бедствието най-тежка е ситуацията по пътя към Раднево, където има свлачище. Летищата работят, има нормални закъснения на полетите, което е нормално при тези метеорологични условия, каза за bTV транспортният министър Ивайло Московски.

Проходите „Златишки”, "Твърдишки”,,Върбишки” и „Троянски” са затворени за МПС; през Дюлинския проход е забранено е движението на товарни МПС, а леките трябва да се движат с вериги.

Пред проходите „Пампорово”, „Рожен”, "Превала”, „Печинско” всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Автомагистрала "Люлин" затворена

Автомагистрала "Люлин" е затворена за движение на МПС-та и в двете посоки. Причина за това е силният сняг, който вали. Останалите магистрали са заснежени с обработена пътна настилка.

От АПИ призовават шофьорите да се въздържат от пътувания или да тръгват на път след подходящата подготовка на автомобила.

Пътните настилки в София и в Столичната община са проходими при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на общината. Има проблем с придвижването на превозни средства в районите "Нови Искър" и и "Кремиковци" заради снегонавявания върху пътните платна. Градският транспорт в София се движи с известни отклонения от разписанията.


Тагове:   обстановка,   НИМХ,   АПИ,   зима,   време,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13049699
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930