Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2012 21:56 - Премиерът Борисов за чушките и доматите, за туризма, напредъка и нещата от живота
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
3



  След като тържествено сложи край на историята с бонусите, раздавани на министри, зам.-министри и други лица на управленски позиции, премиерът Бойко Борисов се яви на връчването на годишните награди "Златна мартеница" на сдружението Произведено в България". Пред събралите се предприемачи и журналисти премиерът коментира всякакви теми:

За социологията и напредъка

"Направиха една анкета и са категорични – много, много вече добри български предприятия и комплекси има в различни сфери, банки... Дават много добри резултати."

"Ние подпомагаме - държавата и чрез държавните дотации в областта на селското стопанство, зърнопроизводството, чрез инфраструктурните проекти за големите ни курорти, с парите, които даваме за провеждането на големи световни и европейски първенства в спорта... Това дава огромен тласък и възможности за развитие".

"Курортните ни комплекси, някои от тях да се запазят много добри и по морето и в планините; фермите; хранителновкусовата промишленост; малките предприятия; полуфабрикатите, които се изготвят – това са най-добрите в Европа. Няма спор!".

За киселото и за сладкото

"Няма чужденец, на какъвто и да е ранг, който да е бил при мен, да не ахкал от вкусовите качества на българските краставици, домати, чушки и всичко останало. Да не говорим за кашкавал, кисело мляко, сирене..."

"Храните сега, по това време, са ми любими и съм гладен, така че всичко обичам. Между другото, аз няма храна, която да не харесвам. Едни не обичат кисело, други сладко, трети... Няма нещо, което да не обичам - произведено в България и да не ми е вкусно".

За туризма

"За първи път реално се прави нещо за тази стратегическа дума, туризъм. Аз и друг път съм ви казвал - не можеш да оставиш Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, без канализация 22 години. Втори път - какъв е този туристически обект, до който няма нормален път, за да стигнат бързо и удобно туристите? Затова магистралите инфраструктурните обекти са жизненоважни!"

"Какъв е този пък туризъм, в който няма археология, няма места, където почиващите да могат да отидат и в свободното си време да разгледат тези невероятни красоти, които има българската история, което правим ние в момента.

"Инфраструктурните проекти карат хората да правят бизнес, да правят предприятия, да могат да стигнат до тях бързо и удобно. Сиреч, усвояването на еврофондовете! Днес колко кметове съм викнал за пречиствателни станции, водоснабдяване и канализация. Това всъщност е истинската екология. Сметнете, през последните две години сме открили над 15-20 пречиствателни станции за над милиард. Това е екология, това е чистота".

"Вижте, като дойде чужденец и пита къде отиват отпадните води на Слънчев бряг или на Златни пясъци, какво му отговаряте вие – нищо. Затова сега над 100 млн. влагаме в Златни пясъци".

И пак за лошите предишни управляващи

"Какъв приоритет им е бил туризмът, ако ние сега не го правим в момента? 22 години са говорили за приоритет - къде им е приоритетът? Те не са направили най-елементарното – все едно да си направиш къща, и да не си направиш тоалетна. Какво да се чудим - аз в София като дойдох кмет, две трети беше без канализация."

"На Студентски град трябваше да му смени името Костов, когато приеха закона за реституцията, за връщането на земите в реални граници. Със закона трябваше едновременно да сменят името. Той отдавна не е Студентски град, той е всичко друго, но не и студентски град. Трябва тези неща да се наричат с истинските им имена. Тогава всичко отиде в тази посока, която днес само констатираме".

Коментарите на Борисов са цитирани от агенция "Фокус"


Тагове:   борисов,   разсъждения,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13076125
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930