Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2012 18:12 - Седмичен обзор с Бойко Борисов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Медиапул публикува част от стенограмата от заседанието на Министерския съвет в сряда, когато премиерът Бойко Борисов държи дежурната си встъпителна реч пред министрите. Този път министър-председателят не се ограничава само с критики към предишните управляващи, а прави и обзор на актуални теми от седмицата, споделя философски мисли и разпределя задачи на подчинените си.

 

За АЕЦ "Белене"

 

Цветанов ще отиде на парламентарната група в парламента да им каже относно "АЕЦ Белене" за референдума. Ние заставаме твърдо за провеждане на референдум и настояваме БСП да си махнат само думичката, която прави текста противоконституционен, да го формулират като изграждане на нова ядрена централа. За всички българи е ясно, че става въпрос за Белене, така че не е нужно да се говори и "атомна" не може да бъде, трябва да е "ядрена", защото е така по смисъла на закона, така че сме готови в тази посока да действаме. Затова като приключим тук, Цветанов ще отиде до парламентарната група да им каже още веднъж какво е нашето решение.

 

Остъклените балкони

 

Много добре се включи Лили Павлова, че се обясни на хората, че няма да се глобяват с по 5000 лв. за остъклените балкони, защото това не е било наше намерение, но беше лансирано в публичното пространство по един такъв начин. Сутринта гледахме за ДНСК (Дирекцията за национален строителен контрол) и Гечева (Милка Гечева, шеф на ДНСК), мисля че в бТВ я видях, много добре го обясни, хората да са спокойни - всъщност ние им правим добрина, а излезе, че им създаваме огромен проблем. Така че и това добре стана, че реагирахте навреме вчера.

 

Животът продължава

 

Съболезнования на Диана Ковачева за загубата на баща й от всички нас! Аз съм загубил майка и баща, знам колко е тежко, но животът продължава. Колкото по-бързо влезеш във форма, защото Висшият съдебен съвет има да решава важни задачи, работата ще те разсее.

 

Науката е слънце

 

Много бях доволен завчера за това, което министър Игнатов успя да постигне с европейски пари – една голяма сума, а до края на този месец ще стане 44 млн. лв. - запознавам колегите, за да знаят какво се прави – разбира се, и на Томислав Дончев за съвместната им работа. Стана много добре, защото дойдоха ректорите на почти всички институти, получиха най-малко по 700 – 800 хиляди, примерно, Софийският университет – към 3 милиона по различните програми и най-вече, че докторантите получават по 16 000 лева и в същото време им се дава възможност да работят по своите приоритети.

 

На Рожен пак нещо проблеми

 

Хубаво е, че много от институтите на БАН бяха там с вече свои програми и проекти защитени, получават свежи пари за това. Владимир Горанов да се свърже с обсерваторията "Рожен". Пак имало някакви проблеми и понеже всяка година се говори, че ще се спира, а още не е спряна, да не се стига дотам, да се изговорят примерно тези неща, пък тогава да се дават пари. Затова се свържи, покани ги на една среща, виж какво е финансовото ни състояние и го задействайте!

 

Дунав мост II – да ни е честито

 

В сряда с министър Московски ще отидем, ако е живот и здраве, до "Дунав мост 2", тъй като вече е изцяло присъединен, и Томислав Дончев, комисарят Хан ще бъде с нас, поканили сме го.

 

Знаете, че днес следобед сме на партийно мероприятие в Букурещ, но съм помолил министър Младенов да влезе във връзка с кабинета на премиера да направим една среща за десетина-петнадесет минути и в знак на уважение да го привлечем в сряда – дано програмата му позволява, да дойде и той от румънска страна, защото това е един много хубав общ проект между България и Румъния и Европа го толерира, а пък и за двете държави в тези области това е много важно съоръжение. Беше важно до края на годината да го присъединим, комисарят да го види в този му вид, за да можем да не загубим европейските пари по него, така че, и в тази посока да се работи.

 

Аню Ангелов и Цветан Цветанов – на опера!

 

Операта в Бургас е изключително съоръжение, което преди няколко дни пуснахме и на 12 декември ще гостува Виенската опера на операта в Бургас, така че който обича това изкуство, аз ще бъда възпрепятстван, но министър Аню Ангелов задължително трябва да отиде, министър Цветанов също обича много операта, така че – който има желание! Действително е станало едно прекрасно съоръжение.



Тагове:   МС,   заседание,   стенограма,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13050771
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930