Блогрол
1. Александър Божков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Постинг
26.06.2018 18:01 -
Много вкусна рецепта: Печени патладжани на ветрило
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 3632 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 26.06.2018 18:42
Прочетен: 3632 Коментари: 3 Гласове:
9
Последна промяна: 26.06.2018 18:42
Открих тази рецепта в сайта www.receptitenababa.com. Дори на снимката изглеждаше много апетитно и реших да направя ястието. Стана превъзходно! Опитайте и вие!
Необходими продукти за 1 порция:
1 патладжан
1 домат (голям, на филийки)
100 гр. сирене (на филийки)
50 гр. кашкавал
1 скилидка чесън (на тънки шайби)
1 с.л. олио
сол
червен пипер
чубрица
магданоз (на ситно)
Начин на приготвяне:
Патладжаните се режат по дължина на 1 см от дръжката. Трябва да се образува "ветрило". Измиваме, посоляваме, оставяме да се отдели горчивия сок, после изплакваме добре. Във всеки разрез поставяме парче сирене и обилно поръсваме с червен пипер и чубрица. Отгоре поставяме парчета домат, така че да покрият сиренето, а върху доматите - по няколко парченца чесън.
Слагаме хартия за печене в тава и отгоре поставяме патладжана. Притискаме леко патладжана, за да се получи "ветрило". Поливаме с малко олио. Покриваме тавата с алуминиево фолио.
Печем във фурната на 200 градуса за около 1 час. Махаме фолиото, поръсваме с настъргания кашкавал и леко запичаме. Поръсваме с магданоз.
Приятен апетит!
Необходими продукти за 1 порция:
1 патладжан
1 домат (голям, на филийки)
100 гр. сирене (на филийки)
50 гр. кашкавал
1 скилидка чесън (на тънки шайби)
1 с.л. олио
сол
червен пипер
чубрица
магданоз (на ситно)
Начин на приготвяне:
Патладжаните се режат по дължина на 1 см от дръжката. Трябва да се образува "ветрило". Измиваме, посоляваме, оставяме да се отдели горчивия сок, после изплакваме добре. Във всеки разрез поставяме парче сирене и обилно поръсваме с червен пипер и чубрица. Отгоре поставяме парчета домат, така че да покрият сиренето, а върху доматите - по няколко парченца чесън.
Слагаме хартия за печене в тава и отгоре поставяме патладжана. Притискаме леко патладжана, за да се получи "ветрило". Поливаме с малко олио. Покриваме тавата с алуминиево фолио.
Печем във фурната на 200 градуса за около 1 час. Махаме фолиото, поръсваме с настъргания кашкавал и леко запичаме. Поръсваме с магданоз.
Приятен апетит!
Вълнообразно