Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2008 11:13 - Нискотарифни авиокомпании смъкват цените наполовина
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
0



С до 50% по-ниски цени предлагат нискотарифните авиокомпании German Wings и Easy Jet спрямо редовните авиолинии. Световната икономическа криза не се отразява на представените у нас бюджетни авиопревозвачи, тъй като хората винаги ще искат да пътуват, поясниха от компаниите. За разлика от много други държави, където дестинацията се поддържа само от едната страна, в България може да се разчита както на местния пазар, така и на прииждащите към страната ни гости.
  
Година след първия полет у нас до Лондон, летище "Гетуик", Easy Jet е увеличила честотата на тези полети на 10 седмично и са постигнали средна заетост от 93%. От German Wings се радват на 83% средногодишно натоварване, каза Андеас Енггел, мениджър в компанията.
   
Само за 19,99 евро и "сляпа" резервация млади хора могат да полетят в цял свят на крилете на нискотарифната компания German Wings. Измислената специално за емоционалните млади хора оферта се ползва най-често от групи приятели, които след като платят по интернет цената на билета, научават до кои дестинации ще летят. По този начин немски студенти попаднали в България, разказаха от превозвача, така се влюбили в страната ни, че вече редовно я посещават целево. Досега близо 500 българи са проявили такъв авантюризъм.
   
По-ниските цени се формират на базата на няколко фактора: повечето нискотарифни компании летят с чисто нови самолети, които дори при повишение цената на горивата, харчат по-малко по време на полет; тези компании не поддържат луксозни офиси и персонал, а билетите не се печатат на хартия, а се резервират и заплащат само по интернет. По време на полет в цената не са включени храна и напитки. Ако пасажерът е направил резервация за последващ полет и го изпусне, авиокомпанията не е длъжна да му осигури друга връзка. За багажа, който се чекира на багажната лента, се плаща такса между 9 и 14 евро. В самолетите няма бизнес класа.
   
За бизнесмени и пътници, взискателни към местата си обаче, от Easy Jet е предвидена услуга за бързо чекиране и избиране на най-удобно място.
   
Много от предлаганите европейски дестинации са отлични за шопинг турове веднага след приключването на коледните и новогодишните празници. Така хората ще се радват на разпродажби на истински качествени стоки и ще видят малко свят. В сайта на Easy Jet могат да се резервират и цели пакети с хотелско настаняване и наемане на кола, каза Петер Воец, маркетинг мениджър на превозвача за Източна Европа.
   
И от двата превозвача обаче казаха за "Монитор", че засега кацане в Пловдив не е сред непосредствените им цели, тъй като столиците и големите бизнес центрове гарантират най-висока заетост на полетите. /в. Монитор



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13053103
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930