Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2009 19:14 - Това го знае всеки премиер (с вид на хлапе)
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Дочакахме добрата новина. И не от къде да е, а от Брюксел. И не за какво да е, а за реформите (оценявани от ЕК). И не за кого да е, а по адрес на …Румъния, коментира в блога си журналистът Иво Инджев. От кореспонденция на БНТ от Брюксел става ясно, че вместо да отбележи напредък, Румъния изоставала. Такава била оценката на експертите от ЕС, които оценяват напредъка, оказал се изоставане на нашата северна съседка.

Не е толкова важно, в какво, колко точно и как именно изостава Букурещ. Важното е да не напредва. И да не ни изпреварва, както от година две все някак успяваше. Или поне успяваше да създаде впечатление, че успява. Но този път, щом като Румъния изостава, можем да си отдъхнем – регресът го лепваме на Букурещ, а ние се класираме втори с обикновено тъпчене на място.

В частта за България няма новини. София не правела достатъчно за борбата с корупцията, не е въздала справедливост срещу едрите риби, нарушаващи закона и със сигурност не е преборила организираната престъпност.

Бюрократите от ЕК, за наше щастие, явно не са успели да включат в злонамерените си преценки ( нали помните, лично президентът Г.Първанов отдавна съзря „антибългарска кампания”) серията мафиотски разстрели в нашата Родина през последните няколко дни.

Късмет! Добре че и убийците у нас са както всичко останало – все закъсняват. Ако бяха подранили, току – виж брюкселските бюрократи можеха да се заядат и вместо да констатират липса на напредък в борбата с престъпността у нас, направо можеха да ни заклеймят за отстъпление в тази битка. И тогава нямаше да имаме добра новина (че Румъния изостава). Защото как да изпъкнем при две едновременно изоставащи величини, българска и румънска?!

Така нашите власти могат с пълно основание да кажат сега, че нищо ново не се казва за нас ( за тях, де, за управниците) в доклада на ЕК. Тук все така няма справедливост, възмездие и политическа воля за преодоляване на това статукво. Но това го знае всеки премиер ( с вид на хлапе) и всеки президент (с вид на селски ерген), завършва Инджев. /БЛИЦ



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13053064
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930