Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 22:27 - Хаосът СДС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
0



Хамлетовата дилема на сините дали партията самостоятелно или в коалиция е по-могъща дясна сила продължава да крее в сините редици. Въпреки че Синята коалиция изчисти пътя си от противници, изглежда все още ще се чуват гласове против обединението с Костов, съобщи електронното издание "Всеки ден".

СДС трябва да се яви самостоятелно на парламентарните избори с председател Мартин Димитров, наруши хармонията секретарят на СДС-София Личо Гогов. “Това е моята позиция, която заявих публично, доколкото нямаме официално решение на форум, а че немалка група в СДС, в структурите на СДС мислят по този начин, това е факт”, аргументира се Личо Гогов пред “Всеки ден”. Той дори заяви, че и колегите му от софийската организация на сините ще го подкрепят. “Никой честен седесар няма да преглътне СДС за първи път да не участва на парламентарни избори или да участва виртуално”, убеден е секретарят на софийските седесари.

Още вчера софийският син секретар призова съпартийците си незабавно да бъде свикан извънреден Национален съвет, който да вземе решение за явяването на СДС на избори за национален парламент. Според него несериозно е да се смята, че решението на Националния съвет на СДС за съвместно явяване с ДСБ на избори за Европейски парламент автоматично решава явяването на избори за Народно събрание. “Интересите на СДС изискват и е напълно реално предишното споразумение, при така създалата се обстановка да бъде преразгледано и денонсирано”, смята Гогов.

Според секретаря на СДС-София има възникнали нови обстоятелства – липсата на регистрация на ръководството и при това положение НС като колективен орган трябва да поеме риска от липсата на регистрация на партията, отнемане на държавната субсидия, освобождаването на офиси. “Една липса на регистрация ни убива. Ние бавно и сигурно отиваме в небитието. Защото, нямайки партийни офиси, партийни клубни помещения, лишени от държавната субсидия, такава партия със сигурност си заминава”, начерта мрачна прогноза Гогов.

Още сутринта се разбра реакцията на шефа на софийските седесари Борислав Бориславов. “Никой не е против коалирането с ДСБ. Доколкото разбрах, секретарят на СДС – София Гочо Личев си е качил някаква лична позиция и стана революция, което не ми се струва много нормално. Това е предложение за вътрешнопартиен дебат и нищо повече”, омаловажи призива на Гогов Бориславов.

В думите му обаче прозря притеснение за бъдещото участие на партията в парламентарните избори. Според Бориславов вина за това, че СДС не е регистрирана, имат предишният и сегашният лидер, а от това ще пострада обаче цялата партия. “Ако обстоятелствата в момента са такива, че не може да се реагира по друг начин, и ще участваме, както се казва, без да ни има на парламентарните избори, това вече означава по-сериозен проблем за СДС като партия”, каза синият софийски шеф.

“Личното мнение на г-н Гогов не изразява мнението на софийската организация на СДС. В СДС-София във всичките 24 района има предизборни щабове, които работят за постигане на максимално добър изборен резултат. Категорично считам, че повдигането на подобни теми по време на предизборна кампания не помагат за добрия резултат на коалицията, в която СДС участва”, заяви официалната позиция на СДС-София Стефан Иванов пред “Всеки ден”.

Гогов обаче обясни думите му с това, че той е председател на софийския градски щаб за избори. Той е част от ръководството, каза Гогов и допълни че и Иванов изразява собствено мнение. На въпрос на “Всеки ден” дали шефът на СДС-София ще го подкрепи, Иванов каза: ”Имайте търпение и го питайте утре”. През деня Бориславов не отговаряше на мобилния си телефон.

Въпреки подкрепата на ВАС обаче СДС няма как да бъде регистрирана в ЦИК от Мартин Димитров, защото той няма легитимност пред съда. След серия самоотводи делото в СГС беше замразено и няма изгледи за развръзка до крайния срок за регистрация на партиите в ЦИК за участие в националните избори.

Гогов също не успя да даде издържано решение как точно СДС може да се регистрира самостоятелно за парламентарни избори. Мартин Димитров е партийният лидер, той няма съдебна регистрация, няма необходимата юридическа тежест, но той е редовно избран председател, беше единственото обяснение на Гогов. Той обаче е убеден, че има вариант СДС да се регистрира самостоятелно в ЦИК за изборите за национален парламент.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13059146
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930