Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 22:01 - Трети смъртен случай в полицейския арест за една година
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 585 Коментари: 0 Гласове:
0



Трети човек почина в полицейски арест от началото на годината. Подобно на предишните два случая и този изглежда доста странен. Във вторник от МВР съобщиха, че "заподозрян за наркоразпространение, погълнал дрога и починал в ареста на Четвърто районно в Пловдив".

Разбира се, в съобщението, в което преобладават думите "веднага" и "незабавно", се посочва, че на Д.Л. (33 г.) му е "оказана му медицинска помощ, но той отказа да бъде хоспитализиран".

Късно вечерта в понеделник при провеждане на специализирана операция полицаи от районното управление влезли в билярд-клуб в района на Сточна гара. Там бил вече мъртвият мъж, "за когото има информация, че доставя наркотици на едро", пишат от полицията.

"Виждайки служителите, мъжът колабирал, вероятно в резултат на погълнато в момента наркотично вещество", уточнява предположенията си ведомствения пресцентър.

За да "не останат никакви съмнения", от полицията добавят, че "незабавно е извикана Бърза помощ и до идването на медиците, полицаите оказали първа медицинска помощ на мъжа. Д.Л. е бил откаран в токсикологията на ВМИ."

След медицински преглед и промивка на стомаха, пловдивчанинът отказал да бъде хоспитализиран, за което подписал декларация. Веднага след това, около 4 часа тази нощ, той бил отведен в ареста на Четвърто РУ със заповед за полицейско задържане за 24 часа.

В ареста задържаният е бил под постоянно полицейско наблюдение. Около 13 ч. във вторник постовият е забелязал, че на мъжа му прилошава. Полицаят веднага извикал екип на Бърза медицинска помощ. При пристигането си лекарите установили смъртта на арестанта.

За инцидента незабавно е била уведомена Окръжна прокуратура-Пловдив. По случая е образувано е следствено дело.

МВР започна годината с починал арестант отново в Четвърто районно, но софийското. Там издъхна 60-годишният Методи Маринов. Вестта за смъртта му дойде ден след бруталното полицейско насилие срещу протестиращи пред парламента граждани. От МВР упорито твърдяха, че Маринов не е бил сред участниците на протеста, но свидетели на смъртта му, прибрани пред парламента, заявиха, че той е бил сред демонстрантите. Версията на полицията бе, че на Маринов многократно му е предлагана лекарска помощ, докато останалите арестувани заявиха, че той многократно е искал лекар, но никой не му е обърнал внимание.

Седмица след смъртта на Маринов, в ръцете на полицията почина и 29-годишният Пламен Куцаров, посочен като участник в група за отвличания. Мистерията около смъртта му все още не е разгадана, тъй като се чакат резултатите от деветорна медицинска експертиза. При аутопсията обаче в стомаха му бе открито голямо количество амфетамин, за което от МВР твърдяха, че е погълнал преди да бъде разпитан с детектор на лъжата. Остана неясно обаче как така Куцаров поел дрогата при положение, че във времето, когато това е станало, се е намирал в сградата на бившата ГДБОП.

Всъщност Д.Л. (по стара традиция МВР борави с инициали – бел.ред.) не третият човек, намерил смъртта си в ареста от началото на годината, а четвъртият. През февруари в килията си в Търговище почина 32-годишният Кристиян И. Той обаче е бил в следствен арест, който е под "опеката" на правосъдното министерство. /Медиапул



Тагове:   арест,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13058198
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930