Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 21:58 - Ремзи Осман: “Пука ми на оная работа какво ще каже Волен”
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
0



“Пука ми на оная работа какво ще каже Волен”, заяви във вторник по време на предизборен митинг в Джебел депутатът от ДПС Ремзи Осман по адрес на лидера на "Атака".

“От нашите успехи се притесняват политически трупове, отдавна изпуснали експресния влак и изчезнали от политическата сцена”, допълни той.

Публичните откровения на политиците от ДПС се отприщиха в неделя, когато умълчалият се досега лидер на партията Ахмед Доган даде тон на предизборната кампания, сравнявайки опонентите си с плъхове и мишки.

"Като че ли който поиска да стане политик, започва кампания анти-Доган. Като че ли всички са против нас. Против мен. На тях искам да кажа, че мишката и плъхът се борят помежду си, но не може мишка и плъх да се борят с тигри и лъвове!", каза тогава Доган.

Ожесточението срещу всички, които са против ДПС, е компенсирано с любовни обяснения към традиционния електорат на партията и сплашването му с нов "Възродителен процес".

"Ние сме единствената партия, която може да се разбира със своите избиратели без думи, защото владеем езика на любовта", каза зам.-председателят на ДПС Лютви Местан пред събралите се хора в Джебел. Повод за това лирическо отклонение стана временен срив в мощните озвучителни уредби, който прекъсна за четвърт час митинга и словото на депутата Неджми Али.

"Позволете ми да видя един особен знак в това, че преди малко микрофоните отказаха. Даже да не бяха заработили, пак нямаше да има проблем, защото ние сме единствената партия, която може да се разбира със своите избиратели без думи, защото ние владеем езика на любовта и на сърцето. А любовта и сърцето не винаги се изразяват с думи. И затова се чудят – абе, каква е тази магия, аджеба, тия управляват 8 години и вместо да губят доверието на избирателите си, то расте”, разясни Местан.

След това той предупреди, че правата и свободите трябва да се отстояват непрекъснато, като напомни изразената по-рано позиция на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за "Възродителния процес".

"Той каза, че одобрява "Възродителния процес”, не одобрявал само методите му. Означава ли това, че ако дойде на власт, ще провежда нов "Възродителен процес” с демократични средства? Може ли да има демократично мачкане на права и свободи?!”, запита риторично Местан и призова: "Не на опитите за възстановяване на идеологията на "Възродителния процес”! Не сме се борили за това, за да позволяваме на новоизлюпени политици да говорят отново за подобен процес!”.

По думите му тези опити ще бъдат блокирани с "единство и сплотеност” и ако ДПС изпрати в българския парламент "не 34, а 44 свои депутати”.

Кметът на Джебел Бахри Юмер, който е и областен лидер на ДПС в Кърджалийско, поиска 70% от всички гласове за листата на движението да бъдат осигурени от Източните Родопи.

По-рано бе съобщено, Ахмед Доган е дал съгласието си да бъде мажоритарен кандидат от Кърджали. Очакванията са той да спечели мажоритарния вот в региона и така ДПС да си осигури още едно място от Кърджали, освен депутатите от пропорционалната листа, водач на която е Лютфи Местан.

Самият Доган не дойде на митинга в Джебел, но сред високите гости беше председателят на Федерацията на балканските турци Емин Балкан, пристигнал специално от Истамбул.

Той се обърна към препълнения с хора площад с призив: "Вие трябва да знаете перфектно както турския, така и официалния български език, но непременно трябва да овладявате и западните езици, защото страната ви е член на ЕС”.

"Не знам булгарски”, каза той и обясни, че се е изселил в Турция със семейството си, когато е бил малък. /Медиапул



Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13060521
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930