Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 21:39 - Първанов: Кампанията за ЕП да не е вот "за" или "против" кабинета
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
0



Президентът Георги Първанов заяви във вторник, че ще сгрешим, ако кампанията за изборите за ЕП се превърне просто във вот "за" или "против" правителството, съобщиха електронните издания. Още по - фатално според държавния глава би било, ако се падне на нивото "за" или "против" една или друга личност.

На съвместна пресконференция със словенския президент Данило Тюрк, който е на посещение у нас, Първанов посъветва водачите и участниците в отделните партийни листи за евроизборите да наблегнат на темите от истинския европейски дебат, защото така ангажиментът на избирателите ще бъде много по-голям и ще има по-висока изборна активност.

"Българските политици сме виновни, че все още у нас не се е състоял истинският европейски дебат за функционирането на институциите, разширяването, темата за сигурността на Общността и на отделния европеец", посочи Първанов.

Членството на България в ЕС до този момент бе белязано от безпрецедентното замразяване на евросредства заради корупция и според опозицията и анализатори това е основната европейска тема за България.

Първанов отбеляза, че отблокирането на 115 млн. евро по програма ИСПА миналата седмица е добра новина, но споделял сдържаното удовлетворение на част от изпълнителната власт. Според него това е окуражаващ знак от ЕК за работата на правителството и особено на екипа, който имаше за задача да преодолее тези въпроси.

"Ние сме с ясното съзнание, че ни предстои още доста работа, за да можем да отговорим на допълнителните изисквания и да може този много важен ресурс, какъвто са еврофондовете, в условията на криза да бъде използван по предназначение. Ние сме длъжни да гарантираме, че средствата на европейските и на българските данъкоплатци ще бъдат използвани точно, прозрачно, по предназначение" , каза президентът Първанов.

Президентът на Словения Данило Тюрк заяви от своя страна, че е много важно в предизборната кампания за Европейски парламент да се дискутират въпросите както от вътрешната, така и от европейската политика.

Кампанията не бива да се насочва само към вътрешните въпроси, за да не се превърне в увертюра за националните избори, добави той.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13054902
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930