Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2010 18:46 - Нова година носи промени в сутрешните блокове на националните телевизии
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове:
0



Отколешна е битката на сутрешните тв блокове за рейтинги. През годините ту bTV водеше класацията, ту Нова телевизия, а понякога и БНТ. От шест месеца обаче в ефира се появи сутрешна програма и по най-младата телевизия PRO.BG, която без особени усилия успя да дръпне част от аудиторията на националните медии и то до такава степен, че от февруари предаването става три часа, пише електронното издание "Всеки ден".

Според зрителите “самотният воин” Ани Цолова се справя добре, но пък това, че политиката отстъпи на социалните теми е минус за предаването. Точно към обратното се стреми блокът на PRO.BG, в който все по-често ще видите да гостуват депутати и министри и да дискутират по актуални политически теми. “Мисля, че успехът ни се дължи на добрия баланс между сериозно и смешно, актуално и проблемно, но е факт, че без политика не може”, сподели за “Всеки ден” водещият Георги Любенов и опроверга слуха, че ще се мести в bTV. “Двете телевизии се развиват самостоятелно и аз засега съм избрал да се развивам именно в PRO.BG”, категорично заяви той и продължава: “Най-важното са новините, от това сутрин се интересуват хората. Поднесени ярко, динамично, нормално. Концептуално нашите новини са доста различни от останалите, за което огромна роля играе монтажът на видиата. Нещо, на което му е изпусната мярката на камера си личи двойно. За съжаление не мога да гледам колегите, за да направя сравнение, но мисля че ние сме намерили златната среда”, убеден е бившият БНТ кадър и побърза да се похвали, че техният блок е сред четирите най-гледани в момента. “Случвало се е дори да сме втори, а за предаване стартирало преди половин година това е много”, засмя се той.

От мeдията на Мърдок пък потвърдиха, че усилено търсят мъж - водещ, който да седне до Ани Цолова, но не казаха нищо конкретно. “Имаме някакви опции, но нищо няма да разкриваме на този етап. Няма вариант обаче, в който Милен Цветков да дойде при нас. Ако търсим мъж, то ще гледаме да не е експлоатирано лице и да ни пасне на концепцията. Имаме предвид имена, но ще ги обявим, когато му дойде времето”, каза Ангел Каспарянов от PR-отдела на телевизията за “Всеки ден”.

Програмният директор на Нова тв Олга Лозанова пък отсече: “Не съществува опция, в която да се разделим с Милен, въпреки че договорът му изтича през март. Плановете на Нова са да запази Цветков като лице”. Всъщност медията постъпва правилно предвид факта, че мъжете–водещи са кът, а при сутрешните блокове дори се оказват фактор за рейтинга, и отново за пример можем да дадем Ани Цолова. В PRO.BG опитният Любенов е този, който уверено дърпа доста симпатичната им двойка, а оттам и качеството на предаването. “Не знам дали това е от значение - за мен и двамата сме еднакво важни”, скромно каза той и похвали партньорката си Яна Грудева, която трупала все повече фенове сред зрителите.



Тагове:   медии,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13048397
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930