Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2010 11:38 - Пълна данъчна ревизия за Слави и Пайнера
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
1



Данъчните взеха на мушка акулите в шоубизнеса. Те ще проверяват какви налози броят в хазната големите в бранша като Слави Трифонов и Димитър Димитров-Митко Пайнера. Започват данъчни проверки на продуценти, както и на собственици на футболни клубове. Това стана ясно от думите на финансовия министър Симеон Дянков пред bTV.

След данъчните проверки на певци и футболисти сега ще бъдат осветени хората, които стоят зад тях - продуценти и собственици на клубове.

Хората трябва да се научат да си плащат данъците, за да има ред и справедливост, зове Симеон Дянков. Предишните правителства са разтваряли данъчни чадъри за определени браншове и групи, добави той. Сегашният кабинет няма намерение да дава данъчни амнистии. Министър Дянков бил запознат от немския си колега Волфганг Шойбле с това, че в момента Германия купува незаконно придобити данни от швейцарски банки за сметки на немски граждани, които са укрили данъци. Министър Дянков смята, че идеята заслужава внимание.

Вицепремиерът беше в Берлин, за да търси подкрепа за въвеждане на еврото в България. Германия е похвалила България за финансовата стабилност и е обещала при кандидатстването ни за еврозоната да не страдаме заради проблемите на Гърция или Португалия. След въвеждането на еврото стоките няма да поскъпнат, инфлацията ще е нула, най-отговорно го казвам, заяви още Дянков.

Междувременно футболните клубове поискаха да бъдат освободени от всякакви данъци. Техните предложения бяха внесени в парламентарната комисия за борба с корупцията. "Съмнявам се някой да погледне сериозно на исканията на футболните клубове. Практически те настояват да се освободят от данъци", заяви председателят на комисията Димо Гяуров.

Собствениците на футболните клубове искат да бъдат освободени от корпоративен данък и от налога върху физическите лица. Миналия ноември бившият шеф на "Антимафия" в Народното събрание Яне Янев поиска пълна прозрачност на данъците, които плащат големите футболни клубове. Той покани 16 боса на изслушване в парламента. Янев изнесе данни съвместно с НАП, че някои отбори покриват данъци. На всички тях бяха изпратени писма с въпроси по отношение на източниците на финансиране на дейността им, договорите за трансфери, възнагражденията на футболистите, внасянето на данъци.

Но на запитването на комисията откликнаха само 8 клуба: "Черноморец"-Бургас, ФК "Славия", "Черно море"-Варна, "Левски", "Миньор"-Перник, "Пирин"-Благоевград, "Литекс" и "Спортист"-Своге. Отговорите на всички клубове са почти еднакви, стана ясно на заседанието на парламентарната комисия в четвъртък.

В писмата си те са заявили своите искания за предоставяне на корпоративния данък на футболните клубове; предоставяне на данъка за физическите лица на футболните клубове; признаване на пълен данъчен кредит за закупените стоки и услуги от футболните клубове, свързани с дейността им по Закона за данъка за ДДС; проблеми, свързани с третирането на правата на футболистите като нематериален дълготраен актив. В писмата си собствениците са поискали и да бъдат премахнати таксите за полицейска охрана на спортни прояви.

От комисията ще изискат становища по повдигнатите теми от министерствата на финансите, на спорта и на вътрешните работи. Червеният депутат Бойко Великов определи като неуважение, че само осем отбора са отговорили на запитванията на парламента. /АСН




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13050172
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930