Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2011 11:12 - Откриват "Арена София" с концерт на Жан Мишел Жар
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Първата световна звезда, която ще открие за концерти новата мултифункционална зала в България "Арена София" е Жан Мишел Жар, съобщиха от София мюзик ентърпрайсис.

Новата "Арена София" е уникално високо технологично съоръжение , което освен за различни видове спорт е изключително подходящо и удобно за всякакъв вид концерти. Конструктивната гъвкавост и променящ се капацитет от 3 000 до 18 000 души, позволява новата зала да бъде домакин както на класически, така и на рок и поп концерти, а също различни мюзикъли, цирк и шоу програми.

Първият артист, който ще представи едно изключително шоу и на практика ще впише в концертната карта на Европа и "Арена София" е космическият Жан Мишел Жар. Този концерт със сигурност ще бъде едно от най-грандиозните събития на българската музикалната сцена тази година. Както може да се очаква това ще е един уникален спектакъл, с впечатляваща визия, невероятни светлинни ефекти, мултимедия и електронни инструменти. Концертът е от 20 часа на 9 октомври.

Капацитетът на залата в конкретния случай ще бъде ограничен до 10 000 души, като на спортното поле ще бъдат разположени столове и няма да има правостоящи зрители.

Изключителен е шансът, че България е част от Европейското турне на Жан Мишел Жар, което започва октомври месец и ще премине през Финландия, Швеция, Норвегия, Германия, Полша, Австрия и Швейцария.

Жан Мишел Жар изгрява на международната музикална сцена през 1977 със своя първи хитов албум "Oxygen",който се разпродава в над 18 милиона копия в цял свят.

Изключителната му съдба следва стъпките на неговия баща, Морис Жар, композитор на музиката към едни от най-известните и легендарни холивудски филми (Доктор Живаго, Лоурънс Арабски...) Приносът на Жан Мишел Жар за развитието на електронната музика през 20 век е огромен. Със своя изключително характерен талант, той представя музиката не само като поредица от отделни ноти, а като уникална комбинация от звуци.

По време на следването си в Консерваторията в Париж, Жар се вдъхновява да преоткрие музиката, използвайки въображението си и новите технологии.

Революционният му подход към правенето на музика ражда поредица от албуми, всеки от които става номер 1: "Oxygene", "Equinoxe", "Magnetic fields", "Zoolook", "Rendezvous", "Waiting for Cousteau" или над 80 милиона албума продадени до днес. Творчеството му оказва сериозно влияние на артисти като Moby, Air, Daft Punk, The Chemical Brothers и др.

Следвайки своя характерен музикален талант, Жан Мишел Жар създава един напълно нов жанр и формат на концертите си. Традиционните зали и арени буквално стават неузнаваеми. Шоутата се превръщат в неповторимо, единствено по рода си звуково и визуално пиршество за сетивата.

Те винаги привличат огромен брой зрители и често подобряват рекордите на Гинес за посещаемост.

Провеждат се в необикновена обстановка по повод на различни събития, маркирайки значими исторически факти като: Китай след Мао до днес; НАСА и трагедията със совалката в Черна Гора; Негово Светейшество папа Йоан Павел II в Лион - една от най- големите вълни на тероризъм във Франция, фатално съвпадаща с предсказание на Нострадамус; сагата в английската област Докландс с участници като принцеса Даяна и медийния магнат Робърт Максуел; концертът в Полша по инициатива на Нобеловият лауреат за мир Лех Валенса; посрещането на Милениума на Египетските пирамиди.

През 2009-2010 Жан Мишел Жар прави първото си световно турне като всички дати в Европа са напълно разпродадени и събират наи-разнообразната аудитория от фенове - от млади аматьори в техно музиката, професионалисти с бели яки и вратовръзки, хай-тек и аудио-маниаци над 40те, поколението на албума "Oxygene" до жените от всички възрасти, които са увлечени по симпатичния французин.

Музиката на Жар е толкова универсална, защото е непреходна, създадена е от човек, който винаги е следвал своето въображение, независимо от временните тенденции, воден от огромното си любопитство към света и Вселената, към които принадлежи. Чудесата и звуците на природата, дългът да запазим планетата, разнообразните световни култури, стремглавото развитите на технологиите… тези теми винаги са вълнували Жар. Музиката е универсалният език, независим от националност, пол, култура и социална принадлежност... това е ключът към успеха на неговата изключителна музикална кариера.


На 9 октомври на столичната "Арена София", хилядите български почитатели на Жан Мишел Жар ще имат уникалната възможност да изживеят незабравими мигове с гениалния музикант и неговото изключително шоу, създадено с най- новите технологии за звук, светлина и специални ефекти.

Във връзка с предстоящия концерт на създателя на електронната музика Жан Мишел Жар на 9 октомври в новата мултифункционална Арена Армеец София и огромния интерес към събитието, София Мюзик Ентерпрайсис призовава всички закупили билети да се насочат навреме към залата в деня на концерта. Арената разполага с паркинг за 1 000 автомобила.

Столична община предвижда промени в организацията на движението заради предстоящото събитие.

- от 8.00 до 17.00 часа на 9.10.2011 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул."Шипченски проход" и "Площад на авиацията".

- от 17.00 до 22.00 часа на 9.10.2011 г. се разрешава престоя и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и ,,Площад на авиацията".

- от 17.00 до 22.00 часа на 9.10.2011 г. при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на колите на масовия градски транспорт, както следва:

- по бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и "Площад на авиацията";

- по алеите от бул. "Асен Йорданов" към хотел "Бьлгарска армия" и НПК "Червено знаме";

- по подходите от бул. "Цариградско шосе" към "Площад на авиацията";

- по бул."Д-р Г.М. Димитров" между бул. "Драган Цанков" и "Площад на авиацията".


За по-голямо удобство на почитателите на Жан Мишел Жар от 16 до 23 часа на 9.10.2011 г. "Център за градска мобилност" ще увеличи с две коли тролейбусни линии № 4 и № 11, както и трамвай по линия № 20 и с една кола трамвайна линия № 23.

Всички превозни средства на масовия градски транспорт движещи се по бул."Цариградско шосе" над "Площад на авиацията" ще минават през "Площад на авиацията" и ще спират двупосочно на площада на спирки "Площад на авиацията". /БГНЕС




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13051292
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930