Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2012 20:48 - Гергов уволни директора на телевизията си
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Олигархът Георги Гергов уволни директора на медийната си група! Любомир Караджов вече не е изпълнителен директор на “Евроком България” ЕООД, под чиято шапка са Нова Българска телевизия и префасонираният в сайт вестник “Новият глас”.

Отмъщението на Гергов – така в двете медии коментират ситуацията, пише БЛИЦ. Босът поискал оставката на изпълнителния директор и той му я връчил. Пред бившите си подчинени обаче Караджов казал, че сам бил решил да напусне, защото бил много уморен.

Истинската причина за уволнението е гафът при откриването на селскостопанската изложба Агра-2012. Тогава при повторението на запис от живото излъчване се появява надпис “Ден на траур”. Злополучният текст стои върху кадри с щастливите усмивки на собственика Георги Гергов, зорко наблюдаван от един бодигард, земеделския министър Мирослав Найденов и областния управител Здравко Димитров.

Надписът остава на екрана около 10 минути и на никой от отговорните фактори в телевизията не му прави впечатление. Нелепите думи са забелязани лично от боса Георги Гергов, който гледа телевизията в кабинета си докато води важни делови разговори. Втрещеният медиен бос прекъсва преговорите и вдигнал по тревога директорът Караджов. Начаса е уволнен режисьорът на излъчването. 

Снимка със злополучния надпис се появи в интернет минути след старта на повторението с грешното наименование. Фотосът бе разпространен от уеб базирани сайтове, тъй като Гергов има достатъчно власт в Пловдив, за да влияе на медиите да спират публикации за каквото и да е срещу него и фамилията му.

Появата на скандалния надпис е капката, която преляла чашата на търпението на Георги Гергов, коментират от неговото обкръжение. Любомир Караджов досега се е ползвал с партийна закрила, тъй като е роднина на вечния кандидат за кмет на Пловдив Захари Георгиев, който пък има кръвна връзка с въздесъщата Дража Вълчева. Караджов започва работа при Гергов през март 2009 г. първоначално като директор на телевизията. Тогава управител на медията е бившият син кмет на Пловдив Иван Чомаков. След около 1 година Чомаков е отстранен и Караджов, вече достатъчно навлязъл в спецификата на работата, става управител на “Евроком България”. При неговото управление двете медии са подложени на сериозни сътресения – журналистите преживяват няколко вълни на съкращения, правени са и различни трансформации във вестника, който в момента е най-обикновен сайт.

Лицето, което вероятно ще оглави телевизията, е неуспелият на местните избори миналата година кандидат за кмет на Пловдив от БСП Георги Търновалийски. Счетоводител по образование, Търновалийски е бивш директор на НАП-Пловдив. Той поема данъчната администрация след освобождаването от поста на настоящата шефка на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. Злите езици говорят, че докато Стоянова е била данъчен директор, Гергов не е успял да прикрие данъчни измами на фирмите си и е направил всичко възможно тя да бъде отстранена. След това слага на поста удобния за намеренията си Георги Търновалийски. След изборите през 2007-а Търновалийски е сменен с настоящия директор Сергей Маринов. Търновалийски пък е назначен за заместник-кмет по европейски политики и социални дейности в мандата на Славчо Атанасов. В момента Георги Търновалийски е общински съветник и заместник-председател на Общински съвет – Пловдив от квотата на БСП. 

Крепката дружба между фамилиите на Гергов и Търновалийски имат и бизнес измерения. Съпругата на Георги Търновалийски – Паулина, работи като директор на отдел в “Международен панаир Пловдив”.

Междувременно в Нова Българска телевизия се коментира, че ще има и други промени в ръководния състав на медията. Коментира се, че рокадите ще засегнат редакции “Новини” и “Публицистика”.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13083810
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930