Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2009 14:27 - Кабинетът все пак одобри четирима посланици и петима консули
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 783 Коментари: 1 Гласове:
0



Правителството одобри четирима нови посланици и петима генерални консули на заседанието днес, съобщи зам.- външният министър Любомир Кючуков който изпълнява длъжността министър. Той отказа да съобщи имена и държави.

Съветникът на премиера по сигурността Боян Чуков е  новият посланик в Скопие. Радион Попов, досегашен зам.- външен министър отива посланик в Мароко, бившият говорител на МвнР Любомир Тодоров поема мисията в Япония и Красимир Толечки ще бъде посланик в Косово, съобщиха правителствени източници.

Избрани са генерални консули на консулствата в Ню Йорк, което ще се оглавява от бившия евродепутат от БСП Атанас Папаризов, а също в Чикаго и Милано. Други имена и дестинации не бяха съобщени.

Назначенията са подкрепени от всички министри. Предложенията бяха на професионалисти и хора от кариерата, бяха много убедителни и затова ги подкрепихме, каза министърът по европейските въпроси  Гергана Паси (НДСВ). Според нея единственият проблем, който може да хвърли сянка върху тези назначения е че са внесени в последния момент. Според Кючуков обаче те не са внесени в последния момент, а "достатъчно дълго време преди изборите". Помолен да конкретизира, той уточни, че това е станало в периода от 7 юни до 30 юни.

Кючуков определи като разбираема реакцията на Бойко Борисов по повод новите посланически назначения. Вчера лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер призова кабинета "Станишев" да се въздържи да взима подобни решения.

Определянето на назначенията за дипломатически и други административни постове не беше включено в официално оповестения дневен ред на днешното правителствено заседание, което може да се окаже и последното за кабинета "Станишев".  На влизане в Министерския съвет министърът на държавната администрация Николай Василев каза, че не е видял такива точки. Тогава той посочи, че министрите от квотата на НДСВ са се разбрали да се противопоставят на "неразумни действия, свързани със сериозни финансови ангажименти и други сделки, които не се правят в последния момент".

По-рано днес министрите одобриха досегашния зам.-министър на труда и социалната политика от квотата на БСП Димитър Димитров за председател на Агенцията за българите в чужбина. Държавната структура престоя около година без ръководител след като предишният й шеф Евгений Желев (също от БСП) стана министър на здравеопазването. 


Тагове:   нови дипломати,


Гласувай:
0



1. анонимен - Не само се оляха,
09.07.2009 14:53
ами и се оср...ха !!! ЩЕ ОСТАНАТ НАИСТИНА В ЧЕРНИТЕ ХРОНИКИ НА НОВАТА НИ ИСТОРИЯ ! Готов съм да купя за 1 лев нов синоним на "гъонсуратлък" .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13049928
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930